Parets, la Llagosta i Montmeló surten a netejar els seus rius

Els tres ajuntaments s'han adherit a la jornada europea Let's clean up!

Societat

La neteja a Parets es farà al riu Tenes
La neteja a Parets es farà al riu Tenes | Ajuntament de Parets

Baix Vallès

Un any més, diversos ajuntaments del Baix Vallès s'han adherit a la campanya Let's clean up Europe, una jornada popular de neteja dels espais d'interès natural, que pretén fomentar la consciència ciutadana respecte a la conservació d'aquests entorns.

L'Ajuntament de Parets, a través de l'Escola de la Natura i la regidoria de Medi Ambient, organitza la jornada aquest divendres 11 de maig amb sortida a les 10 h des de l’aparcament del Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, i comptarà amb la participació dels alumnes de l'IES la Sínia, tot i que l'activitat està oberta a tota la població.

La matinal se centrarà en la recollida de les deixalles abocades per la llera i camins adjacents del riu Tenes amb un itinerari previst d’anada i tornada fins al pont de l’av. de Josep Tarradellas. Les inscripcions es poden fer a la web: escolanatura.parets.cat o al telèfon 935 621 794.

A la Llagosta, el 12 de maig es farà una acció conjunta de neteja de la Riera Seca. El punt de trobada és la plaça d'Antoni Baqué a les 9 h. Es recomana portar roba i calçat còmode i l'esmorçar. Els menors de 16 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta. Les persones interessades s'han d'inscriure a l'OAC.

En el cas de Montmeló, l'activitat Fem Dissabte es farà al riu Besòs. La sortida es farà a les 9.30 h des de la plaça de la Vila. Es recomana portar roba vella, pantalons llargs i calçat còmode, gorra i si es posible portar guants.

Let's Clean up day és una iniciativa europea emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té l'objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura, i de promoure la recollida d'aquests abocaments il·legals als entorns naturals. Es tracta d’una experiència didàctica i educativa que vol promoure el respecte per l’entorn i la reducció de residus.

Edicions locals