Adif construirà una nova subestació elèctrica a Parets per millorar la circulació de trens a la R3

Els treballs suposen una inversió de 2,6 milions d'euros

Societat

Adif construirà una nova subestació elèctrica a Parets per millorar la circulació de trens a la R3
Adif construirà una nova subestació elèctrica a Parets per millorar la circulació de trens a la R3

Parets del Vallès

Adif ha adjudicat el contractes per a la construcció de dues noves subestacions elèctriques de tracció, que s'ubicaran en l'àmbit ferroviari de Parets del Vallès i el Prat de Llobregat (Barcelona), amb una inversió conjunta superior als 5,5 M € (IVA inclòs). L'actuació pretén modernitzar les infraestructures per millorar la qualitat, eficàcia i eficiència del servei.

Els treballs, que tenen un termini d'execució estimat de 12 mesos en els dos casos, consistiran en la construcció de l'obra civil necessària per a l'execució de les noves subestacions. Entre les actuacions previstes destaquen moviments de terres, excavacions, fonaments, estructures metàl·liques, edificis tècnics i canalitzacions.

Pel que fa als equipaments, cadascuna disposarà de dues arribades d'alimentació en alta tensió; dos grups transformadors-rectificadors de 3000 kW; sis sortides de feeders (conductors auxiliars que mantenen constant la tensió elèctrica i permeten garantir un correcte subministrament) a Parets del Vallès i vuit sortides de feeders al Prat de Llobregat, a 3 kV en corrent continu; un conjunt d'alimentació a la línia de senyalització; així com sistemes de comandament, control i protecció i serveis auxiliars.

Un cop finalitzada, la nova subestació de de Parets del Vallès permetrà "millorar les prestacions, qualitat, seguretat i fiabilitat de les circulacions ferroviàries de la línia R3 al seu pas pel Vallès Oriental", asseguren des d'Adif.

El projecte de la nova subestació de Parets dels Vallès ha estat adjudicat a l'empresa Societat Espanyola de Muntatges Industrials amb un pressupost de 2.576.748 euros (IVA inclòs), mentre que la construcció de la nova instal·lació del Prat de Llobregat ha estat adjudicat a la companyia Control i Muntatges Industrials per un import de 2.980.580,3 euros (IVA inclòs).

Edicions locals