Les cooperatives escolars, al mercat

Els alumnes vendran els seus productes al mercat setmanal del barri antic d’aquest dimecres per finançar causes solidàries

Societat

Alumnes de 5èA del Nostra Senyora de Montserrat que han participat al projecte.
Alumnes de 5èA del Nostra Senyora de Montserrat que han participat al projecte.

Demà dimecres, dia 23, a partir de dos quarts de deu del matí, el mercat setmanal del Camp de les Peces acollirà les parades de venda de productes dels alumnes de 5è de primària de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat, en el marc de les dues cooperatives que han posat en marxa dins del projecte CUEME (Cultura emprenedora a l’escola).

Els noms escollits pels 53 nens i nenes del centre per a les cooperatives són: MaxiMont Productes, de 5èA, i LIM -Little Imaginatives of Montserrat-, de 5èB. El 15% del beneficis obtinguts de la venda dels productes es donaran a dos projectes solidaris: a ‘La lluita de l’Arnau’ contra el càncer infantil en el primer cas, i la Protectora d’Animals de Parets en el segon.

Durant el curs escolar, els estudiants han creat i gestionat les cooperatives amb el suport dels professors i tutors, de l’Ajuntament de Parets i d’altres agents socials de la localitat (empreses i establiments); han creat els estatuts i els logotips de les dues empreses, i han establert els càrrecs i les funcions que desenvolupen cada un d’ells. La culminació del projecte es podrà veure demà als estands que s’instal·laran al mercat del Barri Antic del municipi.

CUEME és un programa educatiu que vol fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques definides en el currículum d’educació primària. El programa vincula els centres educatius i els ens locals a partir de dos pilars bàsics: el programa educatiu a l'escola i l'estratègia local, i engloba a 177 escoles de 78 municipis, amb uns 7.000 alumnes implicats que han creat ja 300 cooperatives escolars.

Els escolars han estat tot el matí a aquesta paradeta del mercat.

Edicions locals