Sergi Mingote vol escalar els tres cims més alts del món en menys d'un any

El projecte 3x8.000 Solidary Project. New Guinness Record començarà aquest mes de juliol amb l'ascensió al K2

Esports

Sergi Mingote es proposa pujar els tres cims més alts del món en menys d'un any
Sergi Mingote es proposa pujar els tres cims més alts del món en menys d'un any | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

L'alpinista i fins dissabte alcalde de Parets Sergi Mingote es proposa el repte històric d'escalar les tres muntanyes més altes del món en menys d’un any, fet que esdevindria un rècord Guiness. L’actual marca la té Silvio Mondinelli, qui ho va fer en 3 anys i 64 dies el 2004. Aquests tres colossos són l’Everest (8.848 m), el K2 (8.611 m) i el Kanchenjunga (8.568 m). Mingote va presentar dimecres a Granollers el projecte 3x8.000 Solidary Project. New Guinness Record, que “és un repte esportiu, a la vegada que solidari i social". Un altre rècord que batria Mingote seria el de convertir-se en el primer espanyol que trepitja el cim de l’Everest en tres ocasions.

 

La primera muntanya que es proposarà pujar l'expedició serà el Broad Pick, la dotzena més alta del món, on s'espera fer el cim entre el 20 i el 25 de juliol, per afrontar seguidament el K2, el segon cim més alt del món. L’expedició arrencarà el 12 de juny i Mingote anirà acompanyat per Pep Vega, veí de Granollers, i per Lluís Cortadellas, de Cànoves, i que amb només 23 anys, seria la persona més jove del món en coronar el K2. 

El Kachenjunga és la tercera muntanya més alta del món, però és una gran desconeguda per a la gent que no forma part de l'alpinisme. De fet, aquest 2018 a banda de l'expedició vallesana ningú ha demanat permís per pujar-la. "Probablement estarem sols durant tota l'ascensió. És la muntanya que a mi em genera més respecte", va admetre Mingote. I, a continuació, vindrà l'Everest, el cim dels cims del món, el qual es proposa escalar sense oxigen artificial. "Només el 0'5% dels alpinistes que pugen l'Everest ho fa sense oxigen artificial. L'altre dia va morir un alpinista japonès que ho intentava d'aquesta manera", va explicar el paretà. La idea és pujar pel Tibet, la cara nord, i baixar pel Nepal, la vessant sud.

Aquests quatre reptes suposaran que durant el proper any Mingote estigui entre set i vuit mesos escalant, tot i que també va advertir que "ja són quatre els 8.000 que farem en un any i puc avançar que no seran només quatre", deixant el misteri a la sala de l'Espai de negocis Greg de Granollers, on es va fer finalment l'acte de presentació del projecte enlloc de les instal·lacions de l'Espai Wellness perquè l'aforament va sobrepassar les expectatives de l'organització.

En els ascensos s’aprofitarà per dur a terme set projectes d’investigació, amb la col·laboració del CAR de Sant Cugat, relacionats amb l’alçada i el rendiment, i també amb l'alimentació liofilitzada. A més, 3x8.000 Solidary Project. New Guinness Record servirà perquè Onat Foundation, una fundació inclusiva mitjançant l’esport, presenti els primers Premis Inclusius de l’Esport Català amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, que Apindep i Rodamunt siguin les associacions inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2 i Be Artsy ho sigui al Kangchenjunga. Per últim, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’Everest.

 

El diari SOM serà el diari oficial del projecte al Vallès. A través de les edicions en paper i digitals, el mitjà farà el seguiment de l'expedició amb cròniques periòdiques enviades pels protagonistes des del camp base i en parts de l'ascensió. D'aquesta manera, Som col·labora amb el repte de rècord Guiness i apareixerà en els crèdits dels documentals de televisió d'On Communication, productora que enregistrarà les expedicions i en la pel·lícula que es rodarà per a Festivals Cinematogràfics nacionals i internacionals esportius i solidaris.

Edicions locals