Ara Parets ERC fa balanç d’aquests tres anys de legislatura

El grup ha presentat 122 propostes des de que ha tornat a tenir presència consistorial

Política

Jordi Seguer, Kènia Domènech i Ramón Parés, els tres regidors del grup d'ERC.
Jordi Seguer, Kènia Domènech i Ramón Parés, els tres regidors del grup d'ERC.

El grup municipal d’ERC, que estava sense representació consistorial des de les dues anteriors legislatures (2008-2015), va tornar a l’ajuntament amb tres regidors a les eleccions del 26 de maig de 2015. Ara que fa tres anys d’aquella data, i també aprofitant el canvi d’alcalde, han volgut fer balanç de la seva tasca durant aquests tres anys.

El principal objectiu és “demostrar amb dades que no només ens hem dedicat a criticar o destruir, com diuen alguns, sinó que hem intentat construir, tot i que massa vegades no hem pogut per que no s’ha volgut”, argumenta el seu portaveu, Jordi Seguer. “La prova és la llista de propostes que hem presentat”, afegeix.

En total, 122 propostes entre les quals 34 d’elles mocions (de les que 10 van ser rebutjades). Resumint, Seguer afirma que s’ha pogut estar d’acord amb certes coses (la més recent, per exemple, la constitució d’un Consell de la Gent Gran), però que s’ha estat en contra especialment “en tot allò que ha tingut a veure amb el procés i els presos polítics”.

En paraules de la regidora Kènia Domènech: “Podriem haver fet moltes més coses si la voluntat de diàleg tan anunciada hagués estat més real que teòrica”. Però que, en qualsevol cas, han intentat fet una oposició “positiva, sempre sense deixar de fiscalitzar”. Tant ella com Seguer i Ramón Parés, l’altre regidor del grup, van estar d’acord de que esperen que amb l’arribada de Francesc Juzgado a l’alcaldia (nomenament que es produirà aquest proper dissabte), s’obrin “noves possibilitats de diàleg”.

Al document adjunt poden consultar la llista completa de les 122 propostes presentades.

Edicions locals