L’Ajuntament pren mesures contra el mosquit tigre

S’han iniciat una campanya informativa i un seguit d'actuacions per evitar-ne la seva propagació

Societat

Es preveu que aquest estiu la població d'aquest insecte sigui especialment nombrosa.
Es preveu que aquest estiu la població d'aquest insecte sigui especialment nombrosa.

La campanya especifica de quina manera pot participar la ciutadania per evitar la proliferació d’aquest insecte, i què cal fer en cas de picada. A més ja s'han iniciat els tractaments als embornals amb l'objectiu de limitar la presència d’aquest insecte.

El més important és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves, per aquest motiu, les actuacions es basen en el tractament dels punts d’aigua estancada com ara espais humits, basses o pous, entre d’altres, que constitueixen l’hàbitat del mosquit tigre.

En aquesta línia, és important la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d’aigua també en espais privats com ara piscines, safareigs, cisternes o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests indrets sempre que es pugui i buidar-los amb certa freqüència.

També es recorda que tot i que la picada del mosquit tigre és molesta, especialment en nens petits, no suposa cap risc per a la salut. El seu tractament és simptomàtic: en cas de picada cal rentar bé la zona afectada i desinfectar-la amb amoníac o alguna substància similar. Si passats uns dies les molèsties no remeten, cal consultar al metge de capçalera.

Edicions locals