Juzgado, alcalde

Francesc Juzgado ha estat investit aquest dissabte al matí i es converteix en el quart alcalde de Parets des del restabliment de la democràcia

Política

La imatge del relleu: Sergi Mingote abraçant-se al seu succesor.
La imatge del relleu: Sergi Mingote abraçant-se al seu succesor. | Marc Barrio

Parets del VallèsJaume Ribell

Amb els vuit vots a favor del seu partit, el PSC, els vots en blanc de NOPP, PDeCAT i C’s, i els vots en contra de Sumem Parets i Ara Parets ERC, que van presentar els seus respectius candidats, Juzgado ja és oficialment el nou alcalde. El quart des del restabliment de la democràcia després de Rosa Martí, Joan Seguer i Sergi Mingote.

“Soc plenament conscient de la responsabilitat que se m’encomana. Però l’entomo amb orgull i emoció. Per que no hi ha un honor més gran que poder ser alcalde del poble on he viscut i crescut des que els meus pares m’hi van portar quant jo tenia 10 mesos”, va dir durant el seu discurs d’investidura. “Treballaré al màxim per que els paretans i paretanes es sentin orgullosos del seu poble, i em poso a la seva disposició tot el temps que calgui”.

Sobre el seu predecessor, Sergi Mingote, va assegurar que “el camí seguirà per la mateixa drecera. Si hi ha una paraula important, aquesta és continuïtat. Per que tenim un projecte comú de poble. I no d’ara, sinó des de sempre. Un poble pensat per a les persones, on poder viure i conviure”. En aquest sentit, va destacar la seva voluntat de “dialogar, negociar... consensuar. De manera propera i normal. És així com entenc que Parets sortirà guanyant, i per tant deixo les portes obertes de bat a bat a tothom”.

La rebuda des de l’oposició

Aquesta crida al diàleg va ser recollida pels grups de l’oposició, que globalment van desitjar que així fos, així com li van desitjar èxit en l’any que queda de legislatura fins les properes municipals de maig de 2019.

Casandra Garcia, de Sumem, va dir que espera que “s’obri una època dialogant diferenciada de l’etapa Mingote, que és un canvi molt necessari per Parets”. Jordi Seguer d’ERC va reblar que “tot i alguns nyaps com a regidor d’Urbanisme, acumula 15 anys d’experiència en dues etapes com a regidor. Per tant volem donar una oportunitat i estenem la mà al nou alcalde”.

Mentre que entre els tres grups que van votar en blanc (gest que Juzgado va agrair com a mostra de confiança i bona predisposició), Rosa Martí del NOPP va indicar que durant els set anys de mandat de Mingote, “els grups de l’oposició ens hem sentit desaprofitats”, esperant que l’anunci de més diàleg “sigui una realitat”. Raul Urtusol del PDeCAT va indicar que “qualsevol canvi representa una finestra oberta i una oportunitat”, recordant a l’empresonat Jordi Turull: “El meu mestre polític, que em va ensenyar que la política és consens, sumar i treballar per aportar”. Per últim, Manuel Losada de C’s va recordar a Juzgado que “no és alcalde pels vots dels ciutadans de Parets”, que això “no estava al programa electoral. Del que vostè faci durant aquest any que queda dependrà el futur de Parets”.

Des del PSC

Al torn del seu partit, va ser el regidor Toni Fernández qui per normativa va assumir el paper de portaveu (ja que fins ara ho era el propi Juzgado), i va destacar d’ell “la seva capacitat de treball incansable, la seva experiència i que, a més, és una bona persona. El Sergi deixa el llistó molt alt, però no tenim cap dubte que sabrà estar a l’alçada”.

I precisament Mingote també va tenir unes paraules pel seu successor al càrrec mantenint que té “plena confiança en la bona gestió i l’honestedat del Cesc. Quant l’hi vaig proposar, lluny d’amagar-se, va ser valent. I estic convençut que tenim alcalde per anys”.

Edicions locals