La Generalitat signa el contracte per traslladar els jutjats de Mollet a Can Fàbregas Nou

A finals de maig es rubricava el contracte amb el propietari que tindrà onze mesos per adequar l'espai

Societat

L'edifici es troba a Can Fàbregas Nou,  molt a prop de l'estació de França
L'edifici es troba a Can Fàbregas Nou, molt a prop de l'estació de França

Mollet del Vallès

Després de més d'un any des de l'anunci per part de l'exconseller de Justícia, Carles Mundó, sembla que el trasllat dels jutjats de Mollet a un nou edifici a Can Fàbregas Nou (antiga Seunión) s'ha desencallat. A finals de maig, el Departament de Justícia de la Generalitat signava el contracte de lloguer amb el propietari de l'edifici, que ara disposarà d'onze mesos per adequar-lo.

Segons fonts del Departament, el contracte preveu que el propietari condicioni els espais de l'edifici, situat amb façana paral·lela a la via del tren i a la C-17. Per fer-ho disposa d'un termini d'onze mesos i un cop adequat serà el Departament de Justícia de la Generalitat l'encarregat d'equipar-lo i de dur a terme el trasllat dels jutjats.

El nou edifici, amb 2.500 metres quadrats, aplegarà els cinc jutjats ordinaris, el registre civil (actualment a l'edifici de l'antic ajuntament a la plaça Prat de la Riba), metge forense, advocats i procuradors, serveis de justícia juvenil, tots en un únic espai.

Un llarg periple

El 2016, el Departament de Justícia obria el concurs públic per presentar ofertes d'instal·lacions adequades per acollir els jutjats. La previsió era que es pogués adjudicar el desembre d'aquell mateix any però un problema administratiu del propietari del local amb el banc, titular d’alguns deutes de l’immoble, segons explicava l'exconseller Mundó, no va possibilitar poder completar l’adjudicació. L'operació, a més, quedava encallada a més després de la destitució de Mundó en aplicació de l’article 155. 

La petició d'uns nous jutjats a Mollet és una reivindicació que fa anys que es reclama davant les condicions de precarietat dels actuals situats a l'edifici judicial del carrer Anselm Clavé. De fet, la setmana passada, el jutge degà de Mollet, Jose María Asencio, demanava per escrit a la nova consellera de Justícia, Ester Capella, una solució urgent a la situació actual.

 

Edicions locals