Parets tindrà un punt d’assessorament fix de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental

Es tracta d'un servei d’assessorament i acompanyament per a persones emprenedores que volen iniciar un projecte empresarial en el marc de l’Economia Social i Solidària

Economia

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha posat en marxa recentment, a través de diversos acords amb l’Administració pública local i amb entitats del territori, uns nous punts fixos d’assessorament sobre cooperativisme i economia social i solidària. Un d'aquests acords ha estat amb l'Ajuntament de Parets, en concret, amb Parets Empreses.

Els PuntCoop són serveis públics i locals d’assessorament i acompanyament per a persones emprenedores que tinguin intenció d’iniciar un projecte empresarial col·lectiu, empreses que vulguin millorar la seva viabilitat o associacions que pretenguin fer la transformació a empresa, sempre en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Tot plegat va dirigit a persones emprenedores que vulguin iniciar un projecte empresarial col·lectiu; a iniciatives d’ESS (cooperatives, fundacions, associacions, societats laborals, etc.) que pretenguin enfortir-se, consolidar-se o enxarxar-se; a entitats sense ànim de lucre; a entitats socials amb activitat econòmica; i a petites i mitjanes empreses interessades en l’ESS. S'ofereixen diverses línies d'assessorament sobre els recursos disponibles en l'ESS, a més d'orientació en gestió empresarial i en els tràmits de constitució d’una empresa de l’ESS, acompanyament a mida per a l’elecció de la forma jurídica que tingui més encaix i suport a la constitució d’una empresa de l’ESS, i acompanyament a mida per a la transformació d’una Societat Civil Privada (SCP) o una associació en una empresa de l’ESS.

Parets Empreses (carrer Major, 1) serà a partir del 28 de juny l'espai d’assessorament fix al municipi els últims dijous de cada mes a la tarda, de 18 h a 20 h. Per assistir-hi s'ha de contactar amb Parets Empreses mitjançant el telèfon 93 573 88 96. El servei d'assessorament s'oferirà fins a finals d'octubre, però estarà tancat el mes d'agost.

Tot i que hi hagi horaris fixes, l’Ateneu es pot adaptar a altres horaris, depenent de les necessitats de les persones que volen rebre assessorament i/o acompanyament.

Edicions locals