Cròniques del World Record Guinness de Sergi Mingote: Ja hem dormit per sobre dels 4.000 metres (6)

El diari de l'alpinista paretà: 20 de juny

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote amb el seu inseparable paraigües
Sergi Mingote amb el seu inseparable paraigües | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens anirà explicant en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà pretèn fer-ho en menys d'un any, durant el qual també intentarà coronar el Broad Peak (8.047 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m).

Després d’endinsar-nos en les llengües de la glacera del Baltoro, hem recorregut durant una llarga jornada de més de set hores el trajecte que ens separava d’Urdukas, el millor balcó de les Torres del Trango. Aquestes parets de roca són impressionants i contenen algunes de les històries més increïbles de l’alpinisme al Karakórum.

Avui hem començat realment l’aclimatació. Hem dormit per sobre dels 4.000 metres i ara començarem a adaptar els nostres metabolismes a l’alçada. Hi ha persones que l’alçada els afecta d’una manera tan forta que han de descendir amb rapidesa.

Crec que els somnis són imprescindibles per a tenir una vida plena i això és el que mou a tot el nostre equip.

Edicions locals