Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: Ja estem al camp base del Broad Peak (8)

Diari de l'alpinista paretà: 22 de juny

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

De dreta a esquerra: Sergi Mingote, Pep Vega i Lluís Cortadellas
De dreta a esquerra: Sergi Mingote, Pep Vega i Lluís Cortadellas | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens anirà explicant en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà pretèn fer-ho en menys d'un any, durant el qual també intentarà coronar el Broad Peak (8.047 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m).

Per fi hem arribat al camp base! Aquest ha sigut el nostre crit quan hem arribat al final de la morrena que desemboca en els primers esperons del K2. Avui ha sigut un dia llarg, molt llarg, que ha acabat amb més de 21 quilòmetres acumulats en les nostres cames.

Des d'allà en alguns moments hem pogut veure el Broad Peak. Realment és gegant Però, sense dubte, està a la sombra del seu germà gran, el K2, el qual en un dia molt ennuvolat en què ha arribat a nevar en diferents moments, no s'ha deixat veure gairebé. Només hem pogut disfrutar d'ell, embadalits, quan una de les seves aristes ha quedat al descobert. A algun de nosaltres se li han escapat llàgrimes d'emoció.

Estem molt cansats. Per aquest motiu dedicarem la jornada de demà a ordenar el camp base, les nostres tendes de campanya i tot el material que portem. Ja estem a 4.820 metres.

 

Edicions locals