El futur parc del Sot d’en Barriques disposarà de 167 arbres

Els partits de l’oposició han criticat que s’hagin tallat una trentena d’arbres per completar el nou espai

Societat

Estat de les obres aquest passat dilluns.
Estat de les obres aquest passat dilluns.

Parets del Vallès

Les obres del que serà el futur parc del Sot d’en Barriques segueixen el ritme previst, després de les crítiques dels grups de l’oposició per que s’hagin tallat una trentena d’arbres per completar el nou projecte.

L’alcalde, Francesc Juzgado, ha visitat aquest dimecres la zona i ha assegurat que està "convençut que la gent de Parets gaudirà molt del futur nou parc lúdic del nostre poble que unirà l'Eixample i el Barri Antic. Convertirem un espai erm en un pulmó verd amb 167 arbres". Juzgado ha apuntat que "s'han hagut de sacrificar alguns arbres pel projecte. Un projecte contrastat per una reconeguda paisatgista com la Roser Vives, qui ha supervisat el tema de l'arbrat i la plantació baixa. De fet, s'han trasplantat algunes de les alzines que s'han tret i es tornaran a replantar".

L'alcalde també ha assegurat que tot i les pluges de les últimes setmanes, les obres avancen a bon ritme i podrien estar enllestides per a primers de novembre.

Les crítiques de l’oposició

Precisament, la tala d'una trentena d'arbres que s'ha fet a l'espai en els darrers dies ha provocat les queixes d'alguns dels grups de l'oposició. “Ha provocat malestar perquè no ens havien informat que el projecte no contemplava no conservar els arbres”, apunta Casandra Garcia, de Sumem Parets. Fet en el qual coincideix la portaveu del NOPP, Rosa Martí: “L’equip de govern en cap moment ha informat als grups de l’oposició del projecte que s’està executant, que a més té un import considerable”, en concret de 1,5 milions d’euros. Jordi Seguer, portaveu d’Ara Parets ERC, afegeix que “si el govern socialista pretenia talar arbres ho hauria d'haver explicat abans. Ens hauríem estalviat l'alarmisme que s'ha creat”.

Edicions locals