El paretà Enaitz Quilez treu un 9,3 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi

Amb aquesta nota entrarà a fer Matemàtiques a la UPC

Societat

El paretà Enaitz Quilez treu  un 9,3 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi
El paretà Enaitz Quilez treu un 9,3 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi

Enaitz Quilez, estudiant de Parets de 18 anys, ha estat l'alumne del municipi amb millor nota de selectivitat, amb un 9,3. També ha estat la segona millor nota del Baix Vallès, una dècima per darrere de Berta Fernández, estudiant de l'INS Vicenç Plantada, que ha tingut un 9,4. La nota a selectivitat ha estat gairebé calcada a la de batxillerat, amb un 9,34. El seu institut, el Torre de Malla de Parets, va presentar 47 alumnes a la selectivitat i cap d'ells va suspendre. És el segon any consecutiu amb un 100% d'aprovats.

Les de Quilez són unes notes prou altes per poder entrar sense problemes a fer la carrera de matemàtiques a la UPC. "He escollit aquesta carrera perquè les mates són la meva assignatura preferida i les trobo molt útils i interessants", explica. Pel que fa a l'elecció de la universitat, hi ha sumat punts "la bona reputació que té i també que és fàcil d'arribar-hi amb tren i metro". Tanmateix, tampoc tindria cap mania "en estudiar a la UB o a la UAB".

Quilez ve de fer el batxillerat científic, principalment perquè li agraden les assignatures d'especialitat: a més de les matemàtiques, la biologia, la química i la física. "Em semblen força interessants els temes que tracten i això fa que no em costi estudiar i no se'm faci pesat, cosa que m'inclina a aprendre encara més sobre aquestes assignatures", afirma. També diu que la seva experiència a la selectivitat ha estat "dura, per la gran quantitat de matèria a estudiar. Una vegada feia els exàmens, no ho veia com una mala experiència, sinó com una part més de segon de batxillerat". Apunta que la clau de l'èxit per a la selectivitat és "estudiar, portar les coses tant al dia com es pugui i ser organitzat". Seguint aquestes premisses, Quilez destaca el 10 en anglès com a millor nota i dos 8,5 a física i català com les més baixes.

Ara es troba a Bournemouth –una ciutat de la costa a dues hores de Londres– on la setmana passada va fer classes d'anglès a l'escola English 2000 i des d'aquesta setmana i fins al 4 d'agost treballa a l'administració de l'escola d'idiomes Anglo-Continental. "No hi havia estat mai i m'agrada molt la ciutat on sóc. A més, puc anar a Londres en bus durant els caps de setmana i hi ha moltes coses a fer, així que m'ho estic passant millor del que esperava", conclou.

El 97,5% d'alumnes del Baix Vallès aproven la 'sele'

Els dies 12, 13 i 14 de juny, més de quatre centenars d'alumnes d'instituts baixvallesans (409) es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU), la temuda selectivitat, i un 97,5% (399) van aprovar-la. Es tracta d'una xifra molt semblant a la dels darrers cinc anys, que ha estat entre el 95% i el 97%, i lleugerament superior a la mitjana de Catalunya (96%). Sis instituts han tingut un 100% d'aprovats entre els seus alumnes: els instituts Aiguaviva, Vicenç Plantada i Sant Gervasi (Mollet), l'INS Torre de Malla (Parets), l'INS Marina (la Llagosta) i l'INS Alba del Vallès (Sant Fost).

Pel que fa a les millors notes, destaca que la meitat dels centres han tingut alumnes amb qualificacions excel·lents a les PAU, és a dir, superiors o igual a 9. És el cas del Vicenç Plantada –Berta Fernández, 9,4–, el Torre de Malla –Enaitz Quílez, 9,3–, el Sant Gervasi i l'Alba del Vallès –Elisabeth Llanos i Jordi Bernal, 9,2– i el Gallecs –Laura García, 9,1–.

Quant a la comparativa amb les darreres cinc convocatòries, el 9,4 de Fernández està per sota de dos 9,5 (2015 i 2016) i per sobre de dos 9,15 (2014 i 2017). I en relació amb les notes d'arreu de Catalunya, està a quatre dècimes de les dues millors notes obtingudes enguany a les PAU: dos 9,9 d'una estudiant barcelonina i d'una altra de tarragonina.

Edicions locals