Onze persones s’han presentat per ser candidats de Sumem Parets

El proper diumenge es farà un acte de presentació de candidatures, i el dimecres 18 tindrà lloc la votació

Política

També s'han presentat els tres regidors actuals (d'esq. a dr.): Ana Fernández, Antonio Molina i la portaveu, Casandra Garcia.
També s'han presentat els tres regidors actuals (d'esq. a dr.): Ana Fernández, Antonio Molina i la portaveu, Casandra Garcia.

Parets del Vallès

El grup municipal de Sumem Parets ha tancat el seu procés de primàries amb la presentació d’onze candidatures per a les properes eleccions municipals de 2019. Ara, s’obre el procés d’elecció dels qui conformaran la llista electoral amb una sessió de presentació dels candidats (diumenge 15) i la posterior votació (dimecres 18). Tots dos actes tindran lloc al local de l’agrupació al carrer Major, 33.

Dels 11 candidats presentats, dos no formen part del Cercle de Podem, la resta sí. Entre ells els tres regidors actuals: Ana Fernández, Antonio Molina i la seva portaveu, Casandra Garcia. La pròpia Garcia destaca que és un procés “totalment obert” on podrà participar qui vulgui. L’únic requisit és haver signat el codi ètic de la formació (que poden llegir sencer al document adjunt).

A la sessió del proper diumenge, cada candidat o candidata tindrà 5 minuts per explicar breument la seva proposta, i després els assistents (l’entrada és oberta a tothom) tindran uns altres 5 minuts per preguntar el que vulguin. Mentre que el vot del dia 18 sí que només estarà obert a qui hagi signat el citat codi ètic abans de l’1 de juliol.

Una llista oberta

Les votacions del 18 estaran obertes des de les 9 h a les 21 h, i d’allà sortirà no només el candidat o candidata a les municipals, sinó que quedarà confeccionada tota la llista. Cada votant haurà de triar un mínim de cinc candidats, i aquests quedaran situats a la llista segons un barem de punts: cada primera posició valdrà 20 punts; cada segona, 16; cada tercera, 14; cada quarta, 11 i cada cinquena, 10.

Cal aclarir que, prèviament, cadascuna de les onze candidatures presentades hauran hagut d’estar avalades per 10 vots. Un cop revisades les puntuacions, la mateixa nit del dimecres 18 ja se sabrà, doncs, cóm quedarà confeccionada la llista electoral de Sumem.

Recordem que, a part d’aquest procés intern de partit, la formació va confirmar la passada setmana la seva entrada a la coalició dels Comuns de Parets, on també hi figuren persones d’altres partits d’esquerres.

Edicions locals