Arriba la quarta edició del Festival del parc de La Linera

Una desena de grups de l’escena emergent ompliran de música independent tot el proper dissabte

Cultura

El cantautor granollerí Albert Lax és un dels noms destacats de l'edició d'enguany.
El cantautor granollerí Albert Lax és un dels noms destacats de l'edició d'enguany.

Parets del VallèsJaume Ribell

Un any més, i ja en són quatre, arriba el Festival del Parc de La Linera. Una proposta de petit format que aposta per bandes emergents del panorama independent català (i de fora).

De fora perquè, per primer cop, tocarà una banda estrangera: les francesos Docks, de Toulouse. La resta, un cop més, apostes per les propostes locals (Friday Mood o Decepción Cromática), apunts cap a l’escena alternativa catalana (Estruç, Kou Keri Kou, Bacon Radars, Inmerses, Weia o Bounties) i algún nom ja més consolidat, com en aquesta edició el del cantautor granollerí Albert Lax. I com sempre, tot gratuït.

Això sí, l’aposta pel risc artístic ha fet que la repercussió hagi estat més a la capital catalana: “Ve més gent de la resta de la comarca o de Barcelona que del propi poble, però no volem deixar d’apostar per aquest format, per que hi creiem encara que ens costi diners”, afirma el director del festival, Xavier Nadal.

El festival l'organitza Binary Emotions Knights i hi serà des de les 15 h fins a la 1 h. També hi hauran paradetes relacionades amb l'art, a càrrec la artista francesa Manon Raupp (Ductus Pop Zine) i servei de barra amb preus populars (entrepans, pizza, tofunets).

A punt de la cancel·lació

I és que el festival va a estar al punt de la cancel·lació quant van rebre la notificació que devien retornar prop de la meitat de la subvenció municipal rebuda a causa de les noves lleis d'administració local: “Dels prop de 6.000 euros que es van invertir en l’edició de l’any passat, uns 2.000 eren subvencionats. I a poc més d’un mes d’aquesta edició, ens van comunicar que un canvi en el barem sobre la justificació de les despeses, ens obligava a tornar-ne 1.000”, assegura. “Després vam veure que els hi havia passat igual a d’altres associacions del poble, però en aquell moment vam estar a punt de cancel·lar”, afegeix.

Amb tot, van decidir tirar endavant “amb fons propis”. I per la propera edició del cinquè aniversari, deixa oberta la porta a dues alternatives que ja s’estan negociant: “O fer una programació conjunta amb promotores, o fer també un festival paral·lel a Barcelona. Perquè en aquestes condicions, és molt difícil poder continuar”, conclou.

Edicions locals