Aturades les obres de la nova benzinera de Can Volart

El grup Bon Àrea atribueix l'aturada a un "error burocràtic" en iniciar les obres sense tenir encara el permís mediambiental

Economia

Aturades les obres de la nova benzinera de Can Volart
Aturades les obres de la nova benzinera de Can Volart | Xavier Lloreda

Parets del VallèsJaume Ribell

Les obres de la nova benzinera del polígon de Can Volart, a Parets, s’han hagut d’aturar. Fonts de Bon Àrea, empresa encarregada de la construcció del servei, atribueixen l'aturada a un "error burocràtic". En concret, a l’absència del permís mediambiental d’activitats.

Així ho afirmen fonts de la cadena Bon Àrea, concessionària de l’estació de servei, que asseguren que l’Ajuntament va cometre un error al “donar la llicència d’obres abans de tenir la llum verda de Medi Ambient. Nosaltres, en quant vam tenir el permís d'obres, vam començar-les. El que no sabíem és que ens l'havien donat sense complir tots els requisits”. Segons les mateixes fonts, ja fa “més d’un mes que es van haver d’aturar”, i el període aproximat per tenir el permís corresponent és de tres mesos. Per la qual cosa, la nova benzinera –la quarta del municipi-, que ja podria estar a prop d’entrar en funcionament, no ho podrà fer “ben bé fins a octubre”.

Des de Bon Àrea afegeixen però que, “per altra banda, la relació amb l’Ajuntament és molt bona i s’han posat totes les facilitats per accelerar el procés”. I potser precisament per això, reconeixen que també el grup alimentari va voler iniciar les obres el més ràpid possible. Resumint que “entre tots plegats no vam fer les coses prou ben fetes”.

També un supermercat

A part de la benzinera, la intenció de Bon Àrea és obrir també un supermercat al costat. Seria el quart de Catalunya que el grup obriria vinculat a una estació de servei, després dels de Vilafranca del Penedès i Valls, i el de la pròpia seu central de Guissona. “Al principi només obríem tendes de conveniència, però la intenció és que a Parets obrim un supermercat com a tal, tot i que això serà el següent pas i encara està per acabar de decidir”.

Si encara està per decidir és, precisament, per una qüestió de permisos: “Si hi pot anar un supermercat el farem. Si no es pot, farem com a la resta de benzineres: una tenda més petita amb un bar-cafeteria”. El que sí que segur que no faran serà un bufet-restaurant com sí tenen a àrees com les de Jorba, Montblanc o Reus. “No hi ha lloc per fer les dues coses: i entre fer un supermercat o un restaurant, la prioritat és fer el primer”. En qualsevol cas, ara la prioritat és "acabar la benzinera per poder-la obrir quant abans millor, i després començarem amb la resta del projecte".

La Cadena Bon Àrea, del Grup Alimentari Guissona, té 55 benzineres entre Catalunya, Aragó i Castelló, i la que obrirà a Parets serà la primera que tingui al Vallès Oriental.

EL PROJECTE

Aquest projecte va ser aprovat l’abril de 2016 dins d’un Pla de Millora Urbana que afectava al solar del carrer de Can Gurri, 6. Una parcel·la de 7.000 metres quadrats propietat del grup Novo Banco i on hi havia hagut activitat industrial fins l’any 2007. Un cop adquirits els terrenys pel Grup Alimentari Guissona, aquest va projectar un espai on, a més d’una benzinera, hi hagués un túnel de rentat, un aparcament per cotxes i camions i zones enjardinades. Ja en el seu moment els grups de l’oposició van presentar diverses al·legacions al projecte per la proximitat i impacte a l’entorn de la masia de Can Volart, edifici inclòs al catàleg de patrimoni arquitectònic municipal.

 

 

Edicions locals