L'Escola de la Natura custodia dos exemplars verinosos comissats en una operació contra el contraban d'animals

L'equipament paretà compleix les condicions òptimes de seguretat per acollir aquest tipus d'animals

Societat

L'Escola de la Natura rep dos exemplars verinosos comissats en una operació contra el contraban d'animals
L'Escola de la Natura rep dos exemplars verinosos comissats en una operació contra el contraban d'animals

Parets del Vallès

L'Escola de la Natura de Parets ha rebut dos animals comissats per la Guàrdia Civil en una operació, en què s'han intervingut una vintena d'exemplars, la majoria rèptils protegits, entre els quals un dragó de Komodo. En concret, el centre paretà ha rebut una serp de cascavell i un escorpí.

La Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) vint animals, la majoria rèptils protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITIS). En l'operació els agents van detenir un ciutadà nord-americà de 43 anys d'edat i veí de la població com a presumpte autor d'un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d'armes. Segons l'Europol, el drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d'aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que s'ha recuperat a Europa.

El passat 5 de juliol agents del Seprona van realitzar una entrada i registre del local, on van intervenir una vintena de serps, llangardaixos, un escorpí i un dragó de Komodo, que li faltava una mà i tenia la cua tallada. També van comissar tres gàbies amb ratolins que servien de menjar per a aquests animals.

Custòdia a Parets

Els animals comissats van ser dipositats en dependències del zoològic de Barcelona i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). En relació a altres dos animals verinosos (una serp de cascavell i un escorpí) van ser lliurats a l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Tot i no ser habitual, aquesta no és la primera vegada que les instal·lacions de l'Escola de la Natura de Parets reben animals comissats en operacions policials. Segons fonts municipals, l'equipament disposa d'espais que compleixen les condicions òptimes de seguretat per tenir aquest tipus d'animals de manera provisional. A més, l'existència del grup d'investigació i recerca de l'Escola de la Natura garanteix el bon estat d'aquests animals fins que són traslladats per ordre judicial.

 

 

Edicions locals