Avui tindrà lloc una Comissió Informativa sobre la tala d’arbres al Sot d’en Barriques

Els grups de l’oposició reclamen més informació sobre aquesta actuació urbanística que ha comportat la tala de diversos pins i plataners

Societat, Política

Un dels arbres talats: 'oposició parla d'una trentena, el govern d'una quinzena.
Un dels arbres talats: 'oposició parla d'una trentena, el govern d'una quinzena.

Les queixes per la tala d’arbres a les obres del Sot d’en Barriques han fet que els grups de l’oposició hagin demanat més informació sobre cóm s’està duent a terme aquesta intervenció. Per això, avui dijous a les sis de la tarda, tindrà lloc una Comissió Informativa al respecte a l’Ajuntament.

L’actuació està previst que finalitzi entre finals d’octubre i inicis de novembre i contempla un total de 170 arbres, però pels grups de l’oposició això no justifica la tala, per la qual cosa Sumem Partes i NOPP van demanar que es portés a ple, i Ara Parets ERC que es convoqués una comissió, opció aquesta última que ha estat l’acceptada.

Per l’alcalde, i fins ara regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado: “El projecte està molt ben pensat i dissenyat en col·laboració amb la paisatgista agrònoma Roser Vives. Hi ha hagut alzines que no s’han tallat, si no que s’han trasplantat per que sí era la millor opció. En el cas dels pins talats -parlo per boca dels que en saben-, tenen arrels poc profundes, superficials, i si els haguéssim trasplantat s’haurien mort. Els experts recomanen que es vagin renovant periòdicament, no els tallem per que sí. En qualsevol cas, s’ha convocat la comissió per que volem explicar-ho bé”.

Des d’Ara Parets ERC també han anunciat que aprofitaran la reunió per preguntar sobre la tala d’arbres que també hi pugui haver a les obres de reforma de la plaça de la Font de la Salut, el projecte de la qual està en procés de licitació.

Edicions locals