Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: Avanço el meu atac al K2 (25)

Diari de l'alpinista paretà: 19 de juliol

Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote intentarà el cim del K2 abans del previst
Sergi Mingote intentarà el cim del K2 abans del previst | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens anirà explicant en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà pretèn fer-ho en menys d'un any, durant el qual també intentarà coronar el Broad Peak (8.047 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m).

Sento excitació en escriure-us. A més, ho faré ràpid perquè encara he de preparar moltes coses per demà!

El que havia de ser una setmana plàcida i relaxada (un dia ja us explicaré com s'entèn la paraula relaxació en un camp base) al Camp Base del Broad Peak, no ho serà. He decidit sortir demà cap al cim del K2!

Avui, però, seguim al CB del Broad Peak, d'on hem decidit no moure'ns perquè està només a una hora del CB del K2 i prefereixo moure'm jo sol que haver d'anar acompanyat dels quilos que suposa portar tot el material cap allà (tenda-menjador, fogons, taules, cadires...).

La decisió no ha estat fàcil perquè, després de parlar amb l'equip austríac de Funterbach, ells han optat per donar una mica més de descans al cos i esperar a la finestra de bon temps del dia 27 de juliol. Jo no tinc clar que aquesta finestra arribi, i em sento fort i confiat per intentar el cim el 23 de juliol.

No és un objectiu segur perquè la meteorologia no acaba de ser bona, però és una possibilitat. Així que l'Ali i jo demà al matí, sobre les 4, sortirem cap al Camp 2 del K2. Si no ho fem així, no ens donarà temps d'arribar al Camp 4 el 22 de juliol. 

Em fa molta il·lusió conèixer la Chimenea House, el pas mític que hi ha entre el Camp 1 i el 2, o la Piràmide Negra, situada entre el Camp 2 i el 3. I també, evidentment, el coll d'ampolla que haurem de superar abans del cim. No estic recuperat del tot del meu primer 8.000 d'aquest repte, aconseguit només fa tres dies, però sí ho estic bastant com per intentar-ho.

D'altra banda, en Lluís i el seu dit negre es quedaran al CB del Broad Peak portant la logística i la comunicació. En Carlos, en canvi, esperarà un parell de dies i també pujarà el K2.

Espero que el K2 ens rebi amb la seva millor cara.

 

Edicions locals