Mingote avança el seu atac al K2

Aquesta matinada ha sortit cap el camp 2 amb la intenció de fer el cim dilluns

Esports

Mingote vol fer el cim del K2 aquest mateix dilluns
Mingote vol fer el cim del K2 aquest mateix dilluns | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

La previsió inicial era que aquesta setmana l'expedició de Sergi Mingote, l'alpinista paretà, descansés al camp base del Broad Peak (8.051 metres), on va fer cim dilluns, per recuperar forces abans d'afrontar el segon repte del projecte World Record Guinness 3x2x8000, la muntanya veïna del K2 (8.611 m), la segona més alta del món. Però Mingote s'ha vist en bon estat de forma i, juntament amb l'Ali, el seu sherpa de confiança, ha decidit sortir avui mateix a les 4 de la matinada cap el camp 2 del K2 per intentar fer el cim dilluns 23 de juliol.

"La decisió no ha estat fàcil perquè, després de parlar amb l'equip austríac de Funterbach, ells han optat per donar una mica més de descans al cos i esperar a la finestra de bon temps del dia 27 de juliol", explicava ahir Mingote. I afegia que "arribar al cim el dia 23 no és un objectiu segur perquè la meteorologia no acaba de ser bona". 

Igual que al Broad Peak, la meteorologia ha sigut bastant dolenta al K2 durant aquestes últimes setmanes. De fet, el cap de setmana del 8 de juliol en aquesta muntanya hi va perdre la vida el cap d'una expedició canadenca en tenir un problema amb una de les cordes.

"Em fa molta il·lusió conèixer la Chimenea House, el pas mític que hi ha entre el camp 1 i el 2, o la Piràmide Negra, situada entre el camp 2 i el 3. I també, evidentment, el coll d'ampolla que haurem de superar abans del cim. No estic recuperat del tot del meu primer 8.000 d'aquest repte, aconseguit només fa tres dies, però sí ho estic bastant com per intentar-ho", finalitzava Mingote.

L'ascensió al K2 forma part del repte anomenat World Record Guinness 3x2x8000, el qual consisteix en pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m) i Kanchenjunga (8.586 m)- i el Broad Peak (8.051 m), el Manaslu (8.156 m) i el Lhotse (8.516 m) en un any.

En el següent enllaç podeu seguir el diari de l'expedició que l'alpinista paretà publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote.

Edicions locals