Diables, bestiari i castells, protagonistes de la tradició

L’actuació dels Manyacs serà la primera que faran per Festa Major des de que són colla castellera de ple dret

Cultura, Societat

Diables, bestiari i castells, protagonistes de la tradició
Diables, bestiari i castells, protagonistes de la tradició

Parets del Vallès

Les tradicions festives també seran molt presents a la festa major. Als ja habituals balls de gegants i correfocs s'hi sumarà la primera actuació a la festa del poble amb Manyacs com a colla castellera de ple dret.

El dia gran, com mana la tradició, serà el diumenge. A les 10.30 h, el Marcel i l’Elisenda, els gegants del poble, faran la seva passejada pels carrers i places de l’Eixample. El recorregut acabarà a la plaça de la Salut amb la ballada de gegants i els grallers i bestiari de Parets. Serà a les 14.30 h.

Abans, la plaça de la Vila acollirà la diada castellera, on a més del Manyacs de Parets, hi actuaran com a colles convidades les de Sant Feliu i de Castellar. La cercavila fins a la plaça sortirà a les 12 h des del local dels Manyacs, al carrer Ponent, 18 i recorrerà els carrers del Barri Antic.

El mateix diumenge, ja a la nit, a les 22 h, tindrà lloc una altra cercavila de les més celebrades: la de la colla dels Diablets.

El fi de festa

Dilluns serà el torn dels grans, que batejaran els nous diablets i començaran el correfoc també a les 22 h, a la cruïlla de les avingudes Catalunya amb Francesc Macià. A més, enguany se celebraran els 10 anys de la Bèstia i es farà la representació i la cremada presentada al Concurs d’Encesa de Bestiari de Catalunya, en què la Bèstia va quedar en segona posició.

En acabat, a les 23 h, el monumental castell de focs, ofert com és habitual per la premiada Pirotècnia Igual, que entre d’altres ha dut a terme els piromusicals de la Mercè, la inauguració i la cloenda del Jocs Olímpics Barcelona 92 o la inauguració de l’ampliació del canal de Panamà el 2016.

A la mitjanit i ja només amb els darrers concerts en marxa, els mateixos diables i bestiari s’encarregaran del Toc a Plegar d’aquesta festa major 2018 a la plaça de la Vila

Edicions locals