La festa major de Parets, patrimoni local a punt d'esclatar

Aquest cap de setmana la població celebra la seva gresca d'estiu amb gairebé una vuitantena d'actes

Cultura

La festa major de Parets, patrimoni local a punt d'esclatar
La festa major de Parets, patrimoni local a punt d'esclatar

Parets del Vallès

Després d'uns caps de setmana per escalfar motors, finalment arriben les dates esperades de festa major. Del 27 al 30 de juliol, Parets serà presa per la disbauxa i la gresca, amb una programació festiva amb entitats, Ajuntament i veïns implicats, que compta amb gairebé una vuitantena d'actes per a tots els públics.

Tradició, música, arts escèniques es repartiran pels diferents escenaris de la festa que tornaran a tenir el parc de la Linera i la plaça de la Vila com a centres neuràlgics.

La 19a Nit del Teatre al Carrer, la 23a Festa de la Pedra del Diable, les nits de concerts al parc de la Linera, el tobogan inflable Splash Slide, el castell de focs davant del pavelló, i una nova edició del Talent Parets seran alguns dels al·licients de la festa.

Infants pregoners

El toc d'inici de divendres a les 19 h amb l'entrada de les figures de Parets a la plaça de la Vila donarà el tret de sortida a la festa oficial, que s'obrirà amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del Consell d'Infants de Parets. Els menuts del municipi tornaran a tenir un paper important en aquesta festa en el disseny de la qual han participat de forma activa amb diverses propostes al programa festiu. Així, entre d'altres, a iniciativa del Consell d'Infants s'han inclòs o mantingut actes com el tobogan inflable d'aigua al carrer Monistrol –una de les atraccions que més trimofa darrerament en les festes majors baixvallesanes–; el Sarau d'aigua a l'escola Lluís Piquer; la sessió de cinema a la fresca amb l'oscaritzada Coco, o la gimcana Atrapa la bandera, que es farà diumenge entre el parc de la Linera i els carrers del Barri Antic.

Patrimoni, protagonista

Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, la festa major d'enguany posarà una especial atenció al patrimoni paretà. Una mostra evident ha estat la temàtica per al disseny de la festa major, que enguany ha estat obra de Víctor Martínez Peñalba, de Palau-solità i Plegamans. Altres activitats que tindran com a referent el patrimoni seran el guarniment de carrers i el concurs de fotografia, que enguany recollirà imatges del patrimoni arquitectònic, el patrimoni cultural immaterial com poden ser diables, gegants, castellers...), expressions culturals com la cuina i la gastronomia local i altres béns i valors culturals de Parets.

Edicions locals