Parets renova el Pla Municipal de Prevenció d'Incendis Forestals

Aquesta setmana dos petits incendis possiblement provocats van cremar en pocs dies de diferencia als camps de Can Serra

Societat

Foc que es va originar dissabte passat a unes bales de palla de Can Serra.
Foc que es va originar dissabte passat a unes bales de palla de Can Serra. | Albert Aguilera

El 26 de juny de 2018 els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Parets van emetre un informe on es proposava aprovar un Pla Municipal d’Incendis Forestals. Un pla la renovació del qual s'ha aprovat aquest dijous en ple de forma inicial.

El Pla de Prevenció d'Incendis (PPI) és un instrument de planificació i gestió previst a la Llei forestal de Catalunya de l’any 1988, que defineix fonamentalment el conjunt de mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitant-ne els efectes i facilitant-ne l'extinció.

L'Ajuntament i la Diputació han elaborat la corresponent revisió del PPI que tindrà una vigència de 4 anys, de 2018 a 2022, podent-se prolongar fins 4 anys més. En ell s’hi contemplen mesures informatives com posar en coneixement dels propietaris de parcel·les urbanitzables en contacte amb zona forestal de la necessitat de mantenir-les netes durant el període de risc d’incendi o posar en coneixement dels habitants del seu terme, així com visitants, dels períodes de risc d´incendis i les restriccions pertinents, entre d'altres.

Així mateix el pla inclou també mesures preventives com el manteniment de camins i vies, en especial les que estan a prop de zones de risc, com per exemple la Riera Seca o la Torre de Malla.

Incendis a Can Serra

Precisament aquesta setmana s’han produïts dos incendis als camps de l’entorn de Can Serra. Un primer el dissabte 21, que es va iniciar en unes bales de palla; i un segon el dilluns 23 que va cremar uns marges darrera la residència Pedra Serrada per la gent gran.

En els dos casos, es van tractar d’incidents de poca importància gràcies a la ràpida intervenció de Policia Local, Protecció Civil i les dotacions de bombers que hi van actuar. També en els dos casos, testimonis oculars afirmen haver vist fugir joves del lloc d’inici dels focs poc abans que comencessin, fet que, a falta de confirmació oficial, fa pensar que la principal hipòtesi és que fossin provocats.

La renovació del PPI ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups consistorials al ple municipal celebrat aquest mateix dijous a la tarda.

Edicions locals