Trànsit posa en marxa el radar de tram de l'AP-7 a Mollet

El dispositiu controla la velocitat en un tram de gairebé 6 quilòmetres entre Mollet i Santa Perpètua de Mogoda

Societat

Mollet del Vallès

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en funcionament aquest mes d'agost el nou radar de tram a l’AP-7 entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès en sentit Girona. En concret, el dispositiu va començar a ser operatiu el 13 d'agost.

El cinemòmetre, ubicat entre els quilòmetres 146+600 i 140+629, controlarà la velocitat al llarg d’un tram de 5,971 km de longitud. El límit màxim de velocitat permès és de 120 km/h.

Amb aquesta ampliació de 5,971 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 134,513 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquest nou dispositiu, funcionaran 28 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana.

L’objectiu d'aquests radars és reduir la velocitat excessiva o inadequada en aquests trams així com la sinistralitat. Segons fonts del Servei Català de Trànsit, aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 i són una eina eficaç alineada amb l’estratègia de la Visió Zero.

Edicions locals