Un grup de paretans dóna suport a Jordi Turull a la presó de Lledoners

Els veïns, entre els quals l'exalcalde Joan Seguer, van acompanyar els familiars del paretà en una visita el passat 18 d'agost

Política

Un grup de paretans dóna suport a Turull a la presó de Lledoners
Un grup de paretans dóna suport a Turull a la presó de Lledoners

Parets del Vallès

El paretà Jordi Turull tancat a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, ha rebut durant aquest mes d'agost el suport d'un grup de paretans que es va traslladar al centre penitenciari per acompanyar els familiars de Turull que van poder veure el polític català.

En concret, la visita va ser el passat dissabte 18 d'agost, quan un grup de veïns de Parets, entre els quals l'exalcalde socialista Joan Seguer, van visitar el centre penitenciari dels Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada per donar suport als familiars de Jordi Turull que van entrar a trobar-se amb Turull. "Ens han dit que en Jordi està bé, amb moltes forces i convençut que la resolució de tot el procés judicial acabarà de manera favorable", apunten fonts del grup.

Durant l'espera, els paretans va interpretar cançons reivindicatives i consignes per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Visita del president Torra

D'altra banda, el passat dimecres 22 d'agost, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, van visitar durant gairebé cinc hores els set presos independentistes que es troben tancats a Lledoners. A dins, el cap de l'executiu i la consellera van mantenir una reunió amb Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva. Els primers a ser traslladats a la presó de Lledoners van ser Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart, que van arribar-hi el 4 de juliol, mentre que Forn, Rull i Turull van ingressar en presó preventiva al centre bagenc el dia 11 de juliol.

Sense llaç groc a l'Ajuntament

D'altra banda, la balconada de l'Ajuntament paretà continua sense el llaç groc de suport als presos polítics que el govern socialista va retirar "amb l'excusa de la festa major", denunciava el representant d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, en una piulada del passat 16 d'agost. Seguer reclamava aleshores a l’alcalde, Francesc Juzgado, que es tornés a col·locar el llaç groc i la pancarta en solidaritat als presos polítics, uns símbols que, a hores d'ara, encara no s'han penjat.

Edicions locals