L'Ajuntament destinarà uns 400.000 euros a la reforma de la plaça de la Salut

Ara Parets ERC i NOPP reclamen la preservació de tots els elements de vegetació existents en l’actualitat a la plaça

Societat

L'Ajuntament de Parets destinarà uns 400.000 euros a la remodelació de la plaça Font de la Salut, un projecte que durant aquest mes d'agost ha estat en exposició pública i que ha rebut les al·legacions conjuntes d'Ara Parets ERC i NOPP, que reclamen que es mantingui tot l'arbrat exitent actualment.

La Junta de Govern local de l'Ajuntament aprovava a mitjans de juny el projecte executiu de la plaça, amb un pressupost d'execució de 399.345 euros (IVA inclòs). El projecte, que va ser triat mesos abans en un procés participatiu entre els veïns que va sumar un miler de votacions, inclourà tres espais de jocs infantils diferenciats per franges d’edat -de 0 a 3 anys, de 3 a 6 anys i de 6 a 12 anys-, amb una tipologia de jocs infantils de fusta i dos espais d’estada amb bancs de pedra i de fusta.

També hi haurà jocs inclusius i adaptats per a infants amb necessitats especials de mobilitat, es millorarà l’accessibilitat amb la supressió de barreres arquitectòniques i retirada de murs i escales als accessos i a l’entorn, i es mantindrà un espai polivalent amb paviment.

Contra la supressió d'arbres

Durant aquest mes d'agost, el projecte ha estat en exposició pública i ha rebut les al·legacions d'Ara Parets ERC i NOPP que consideren el projecte de l'arquitecte Salvador Matas “excessivament intervencionista i ple d’elements”. Els dos grups sol·liciten la preservació de tots els elements de vegetació existents en l’actualitat a la plaça de la Salut. Tots dos grups consideren que el fet de tallar i eliminar 21 arbres és inadequat “perquè no hi ha cap motiu que ho justifiqui” i afegeixen que “urbanitzar una plaça no dona patent per tallar arbres i ordenar un entorn, vol dir respectar el que hi ha”.

En les al·legacions es mostren contraris a tallar el cedre que hi ha al costat del roure i consideren que "no és necessari eliminar cap alzina perquè formen part del llegat històric del bosc de la Torre de Malla”. Tampoc es considera adient eliminar els pins que es van plantar recentment ni els dos lledoners de la vorera del carrer la Salut “estan preciosos i estan arrelats” i per tant, no caldria tallar-los, com tampoc les dues mèlies del carrer Independència.

Una altra decisió que no es troba encertada és l’enderroc del pòrtic que hi ha a la confluència entre el carrer Sant Jaume i Butjosa: "un element ben col·locat en una de les parts de la plaça que no té arbrat", asseguren.

Per Ara Parets ERC i NOPP cal ser "el màxim de respectuosos" amb el projecte anterior sempre que tingui un valor i no comparteixen la decisió d’eliminar la tanca perimetral així com els bancs centrals de pedra que si cal “s’haurien de reciclar”.

En canvi es valora positivament l’eliminació de les barreres arquitectòniques per aconseguir una millor mobilitat.

 

 

    Edicions locals