ERC i Sumem Parets demanen una menció sobre els presos polítics i Turull al manifest de l'Ajuntament per la Diada

L'acte institucional es farà aquest dimarts a les 11 h a la plaça dels Països Catalans

Política

ERC i Sumem Parets demanen una menció sobre els presos polítics i Turull al manifest de l'Ajuntament per la Diada
ERC i Sumem Parets demanen una menció sobre els presos polítics i Turull al manifest de l'Ajuntament per la Diada | Enric Bartel

La Diada Nacional de Catalunya arriba enguany després d'un any políticament molt intens, en què l'empresonament i l'exili del govern català ha marcat els esdeveniments polítics al país. En aquest sentit, Ara Parets ERC i Sumem Parets han demanat al govern local que el manifest oficial de l'Ajuntament per l'Onze de Setembre faci una menció de la situació dels presos i, en concret, de la del paretà Jordi Turull, empresonat a Lledoners.

A  Parets, la plaça dels Països Catalans acollirà dimarts la tradicional ofrena floral davant del monument a l'Onze de Setembre. L’Ajuntament, entitats i els grups polítics locals, participaran en els actes que començaran a les 11 h amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Rosaleda; a les 12 h hi haurà l’ofrena i tot seguit tindrà lloc una nova audició de sardanes.

L'empresonament del veí de Parets Jordi Turull i el posicionament de l'Ajuntament davant la realitat dels presos polítics –amb la polèmica per la retirada del llaç groc del balcó de l'edifici consistorial– marcarà enguany la Diada. Ara Parets ERC ha demanat que el manifest institucional recordi la situació de "presó injusta de Turull i de la resta de presos i exiliats polítics". El portaveu Jordi Seguer assenyala que “si de debò Parets és una vila solidària, acollidora i respectuosa –tal com indica el manifest– caldria solidaritzar-se amb Turull i amb la resta de polítics catalans empresonats i exiliats”.

Seguer ha reclamat que es torni a posar al balcó de la Casa de la Vila el llaç groc de suport als presos i la pancarta que reclama la seva llibertat. Per a ERC existeix una "àmplia majoria en el plenari i també al carrer que dóna suport a Turull i no està d’acord amb la situació de presó dels polítics catalans".

En el mateix sentit, Sumem Parets també ha fet pública una petició perquè s'inclogui una referència al manifest sobre Turull. “Des de Sumem Parets sempre hem donat suport al manifest institucional, no obstant aquest any les circumstàncies excepcionals que vivim ens porten a pensar que hi ha aspectes que no podem obviar", diuen des de Sumem. Per aquest motiu demanen que s'introdueixi al manifest el text següent: "No podem oblidar que hi ha persones coartades de la seva llibertat. Aquesta situació mai devia haver ocorregut i ha de ser reorientada al més aviat possible. Per això volem mostrar el nostre suport als familiars de tots els presos polítics, en especial a la família del nostre veí Jordi Turull.”

Edicions locals