Els Mossos d'Esquadra de Mollet ja disposen de pistoles elèctriques

L'ús d'aquestes armes va vinculat a una càmera situada als uniformes dels agents

Societat

Totes les comissaries de la comarca han incorporat aquest setembre aquest dispositiu
Totes les comissaries de la comarca han incorporat aquest setembre aquest dispositiu

Els agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Granollers i la resta de la comarca tenen a la seva disposició des de dijous les controvertides pistoles elèctriques –un dispositiu conductor d’energia en forma de pistola de la marca Taser–.

A partir d’ara, el responsable de torn la podrà utilitzar en el cas que vulguin reduir persones violentes que posen en risc la seva integritat, la de terceres persones o la dels mateixos agents, tot deixant anar una descàrrega elèctrica.

Els dispositius van acompanyats d’un aparell de gravació d'imatges que se situa a l'uniforme del mosso que du la pistola –que es distingeix ràpidament pel seu color groc–.

Aquesta càmera grava continuadament i pot recuperar els dos minuts previs al moment de ser activada –una acció que ha de fer el policia que es disposa a utilitzar la Taser–.

L'ús d'aquesta arma elèctrica ha estat polèmica, ja que pot ser letal per a persones que pateixen del cor.

De fet, Amnistia Internacional alertava que als Estats Units més de 700 persones han mort des de 2011 arran de les descàrregues.

El sistema de seguretat de la Taser en bloqueja l'ús per tal que no es pugui disparar durant més de cinc segons seguits.

 

Edicions locals