El PSC paretà reclama la gratuïtat dels llibres de text

El grup socialista presenta una moció al ple

Societat, Política

El PSC paretà reclama la  gratuïtat dels llibres de text
El PSC paretà reclama la gratuïtat dels llibres de text

El PSC  ha presentat una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya que "assumeixi la gratuïtat dels llibres de text de les i els escolars mitjançant un model de socialització gratuïta semblant al que apliquem a Parets o un de semblant assumible i sostenible per a l’administració catalana".

L'alcalde, Francesc Juzgado, recorda que "a Parets hem estat pioners en una mesura que ha tingut una molt bona acollida per part de les famílies que s'hi han pogut acollir".

La moció considera l'educació "una eina fonamental per a la construcció d’una societat plenament democràtica i socialment cohesionada", per això els socialistes creuen que "la mesura permetria, en part, ajudar a pal·liar o reduir considerablement la despesa escolar de totes les famílies catalanes, especialment en aquestes dates". El text considera que "la situació econòmica reclama nous esforços per part de les administracions per prioritzar i apostar fermament per l’educació pública, garantint les mateixes oportunitats per a tothom".

Els socialistes destaquen el paper de la comunitat educativa, docents, famílies, agents socials i professionals, "cabdal en el model d’educació pública que compartim i defensem" i conclouen afirmant que "una educació pública universal i de qualitat a l’abast de tothom és la millor garantia per a la igualtat d’oportunitats de les noves generacions de ciutadanes i ciutadans".

De la seva banda, el portaveu socialista, Antoni Fernández, ha dit que "convidem a totes les forces polítiques de l'Ajuntament a sumar-se a la nostra petició, en benefici de les economies familiars i per prioritzar la inversió en educació com fa el govern socialista de Parets del Vallès".

Edicions locals