Ara Parets ERC proposa que el servei de centre de dia de la Pedra Serrada s'ampliï als caps de setmana

El partit també considera prioritària l'ampliació de places de residència i de centre de dia

Societat

Ara Parets ERC proposa que el servei de centre de dia de la Pedra Serrada s'ampliï als caps de setmana
Ara Parets ERC proposa que el servei de centre de dia de la Pedra Serrada s'ampliï als caps de setmana

Ara Parets ha proposat que l’Ajuntament ampliï a partir de 2019 el servei que ofereix el centre de dia de la Residència Municipal Pedra Serrada també durant els caps de setmana. El partit també considera prioritària l’ampliació del nombre de places de residència i centre de dia que s’ofereixen.
 

Actualment el centre, inaugurat el 2012, només ofereix el servei de centre de dia els feiners, de dilluns a divendres. Segons ERC, "part dels usuaris d’aquest equipament estarien interessats en l’ampliació del servei". A més, el partit considera que una de les prioritats del govern del PSC seria revisar el conveni amb la Generalitat perquè, a curt termini, s'ampliïn del nombre de places de residència i centre de dia que s’ofereixen. "L'exalcalde socialista Sergi Mingote va prometre el maig de 2015 l'ampliació del nombre de places però tres anys i mig després no s'ha fet efectiva malgrat l'elevada llista d'espera", apunten fonts del partit.
 

Revisió del conveni amb la Generalitat

Una de les principals problemàtiques de la Residència Pedra Serrada, segons ERC, és l’elevada xifra de persones que es troben apuntades a la llista d’espera: "144 persones segons dades fetes públiques l’octubre de 2017 i 41 en el centre de dia", indiquen.
Segons les dades facilitades per ERC, actualment a la residència paretana hi ha 60 places de residents ocupades (48 concertades i 12 privades) i 40 per al centre de dia (21 concertades i 19 privades). El preu del servei de residència es manté estable en 1.800 euros/mes per plaça (tant privada com concertada).

"La gent gran de Parets no té prioritat d'accés en les places concertades de residència i centre de dia (48 + 21) però sí per accedir a les 12 places de residència privada i a les 19 de centre de dia, segons van explicar els gestors en una de les comissions celebrades", expliquen.

Edicions locals