El CDR proposa Jordi Turull per rebre la Medalla de la Vila de Parets

El comitè paretà ha iniciat una campanya d'adhesions perquè el polític rebi el títol de paretà il·lustre

Política

El CDR proposa Jordi Turull per rebre la Medalla de la Vila de Parets
El CDR proposa Jordi Turull per rebre la Medalla de la Vila de Parets | ACN

Parets del Vallès

El CDR de Parets ha iniciat una campanya per proposar a l'Ajuntament que concedeixi la Medalla de la Vila al polític i exconseller empresonat Jordi Turull. En les properes setmanes, el consistori haurà de decidir quins noms proposa per rebre aquest reconeixement que atorga l'Ajuntament cada dos anys i que suposa la distinció de paretà il·lustre.

El CDR ha fet una crida perquè es presentin instàncies a l'Ajuntament demanant que Turull rebi aquesta distinció "en reconeixement del seu treball, compromís i lluita pels drets i llibertats de Catalunya, així com també pels seus anys de dedicació personal i política al poble de Parets".

Les Medalles de la Vila són atorgades per l’Ajuntament, amb caràcter biennal des de l’any 2008, en reconeixement a les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment del municipi i a la seva projecció arreu, i confereix a qui les obté el tractament de paretà o paretana il·lustre.

Segons el reglament de la distinció, la concessió de la Medalla de la Vila l'ha d'acordar la corporació municipal amb el vot favorable de la majoria absoluta, a proposta de l'Alcaldia –actualment en mans del PSC–. El procediment s'iniciarà per acord de la Junta de Portaveus.

En la darrera edició, els reconeguts van ser el pintor Juan Jorquera Rodríguez i l'activista cultural M. Rosa Naqui Costa, a títol individual, i la colla del Ball de Gitanes de Parets, com a entitat.

 

Edicions locals