Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: Allau amb ferits de camí al camp 3 (34)

Diari de l'alpinista paretà: 17 de setembre

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

Pujant cap al camp 2
Pujant cap al camp 2 | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m), i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà al mes de juliol ja va arribar al cim tant del K2 com del Broad Peak (8.051 m), una altra de les muntanyes que formen part del World Record Guinness 3x2x8000. Les dues restants són el Manaslu (8.156 m) i el Dhaulagiri (8.167 m), les quals intentarà pujar per aquest ordre entre setembre i octubre.

CAMP 2 DEL MANASLU (6.285 m)

Ja estic al camp 2! Esperava que fos una jornada més llarga, però m'he trobat genial i en tres hores i mitja ja estava trepitjant una lloma nevada sobre un gran sarac, on el Moisés, el seu xerpa Bemba i jo hem muntat una tenda per passar-hi la nit els tres.

El camp 2 està bastant protegit d'allaus però, just en arribar-hi, m'he creuat amb uns quants xerpes i un alpinista argentí que baixaven del camp 3 i portaven males notícies d'allà. De fet, no han pogut arribar-hi perquè han patit una allau de placa, provocada per ells mateixos, segons m'han explicat. Dos dels xerpes i l'argentí han quedat gairebé totalment enterrats per la neu. Això ha causat que un xerpa, probablement, tingui un turmell trencat i l'argentí, una costella. Han pogut baixar, amb prou feines, ajudats pels seus companys. Tenint en compte l'inestabilitat de la ruta fins al camp 3, nosaltres hem decidit baixar demà cap al camp base.

La ruta d'avui ha serpentejat entre seracs i mols de gel enormes que en alguns trams han tingut un aspecte amenaçador. En els 500 metres de desnivell hi havia diferents trams bastant verticals i un parell o tres d'escales per poder travessar esquerdes molt profundes -de l'estil de la cascada Khumbu-.

Li estic donant voltes a quan tornar a pujar per seguir amb l'aclimatació. Tal com em trobo, la pròxima vegada que pugi serà per anar directament al cim. Vaig arribar al camp base el 14 de setembre i només han passat quatre dies des de llavors, però les sensacions que tinc són fantàstiques.

Recordeu que podeu seguir les meves passes en directe: racetracker.es/rt/2x3x8000

 

 

 

 

Edicions locals