Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: Les comoditats del camp base (35)

Diari de l'alpinista paretà: 18 de setembre

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote amb la samarreta de la protectora d'animals de Parets
Sergi Mingote amb la samarreta de la protectora d'animals de Parets | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m), i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà al mes de juliol ja va arribar al cim tant del K2 com del Broad Peak (8.051 m), una altra de les muntanyes que formen part del World Record Guinness 3x2x8000. Les dues restants són el Manaslu (8.156 m) i el Dhaulagiri (8.167 m), les quals intentarà pujar per aquest ordre entre setembre i octubre.

CAMP BASE DEL MANASLU (4.860 m)

No us podeu imaginar quin gust és tornar a tenir l'oportunitat de dutxar-me i menjar al camp base. He passat dos dies freds pujant als camps 1 i 2 i això, sumat al desgast físic, fa que s'agraeixi molt tornar a estar acollit en la relativa comoditat del camp base.

A dos quarts de nou del matí, he començat a baixar del camp 2 perquè no volia fer esperar més temps a les noies poloneses, la Mònica i la Joanna, les quals m'havien deixat part del seu material per pujar al camp 2. Elles han passat una nit més al camp 1 perquè tenien mal de cap, típic de l'alçada. En poc menys d'una hora, jo ja estava al camp 1 i m'he retrobat amb elles. Allà he posat a volar 'l'ocell' -així anomenem al dron l'Albert Barceló, director i realitzador de documentals, i jo-. Durant el descens al camp base m'he trobat al Patxi i al Barraca. Aquesta nit ells la passaran al camp 1 per seguir amb l'aclimatació.

En arribar al camp base, m'he posat a buidar el bidó que conté tot el meu material d'alçada i he de reconèixer que ja començava a estar preocupat pel seu retard en arribar. Després de la dutxa m'he posat una samarreta neta, un petit plaer que, a més, m'ha fet recordar qui me la va regalar.

Va ser una jove associació que treballa sense descans per ajudar a aquells éssers indefensos que tant ens estimen. Els nostres animals de companyia, siguin gossos o gats, són la raó d'existir d'Els Peluts, la Protectora d'Animals de Parets. El meu sentit reconeixement i agraïment a la seva feina. En nom d'ells, i en el meu propi, us demanem que sigueu respectuosos amb aquests animals que tant ens estimen i tant ens acompanyen durant gran part de les nostres vides.

Recordeu que podeu seguir les meves passes en directe: racetracker.es/rt/2x3x8000

 

Edicions locals