Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: El Barraca i el Patxi decideixen abandonar l'expedició (36)

Diari de l'alpinista paretà: 19 de setembre

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

La salvatge bellesa del Manaslu, la vuitena muntanya més alta del món
La salvatge bellesa del Manaslu, la vuitena muntanya més alta del món | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m), i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà al mes de juliol ja va arribar al cim tant del K2 com del Broad Peak (8.051 m), una altra de les muntanyes que formen part del World Record Guinness 3x2x8000. Les dues restants són el Manaslu (8.156 m) i el Dhaulagiri (8.167 m), les quals intentarà pujar per aquest ordre entre setembre i octubre.

CAMP BASE DEL MANASLU (4.860 m)

Per a mi avui no és un bon dia perquè dos companys d'expedició, dos amics com el Barraca i el Patxi, han decidit tornar a casa després de baixar del camp 1. No sóc jo qui ha de parlar dels motius ni vull fer-ho, però l'actitud poc respectuosa amb la muntanya -i amb la pròpia vida- de molts dels 'turistes d'alçada' que deambulen pel Manaslu és un dels motius que han incitat la seva decisió. Aquest tipus de persones no tenen cap experiència i, no només posen en perill la seva pròpia vida, sinó també les dels seus xerpes i les nostres. Són un vertader problema.

En qualsevol cas, el Barraca i el Patxi són una pèrdua important per a mi perquè eren un puntal en la convivència en el camp base. Segurament coincidirem en altres muntanyes i en altres aventures. Ha estat un plaer, companys.

La jornada en el camp base ha estat molt productiva. Durant el matí he editat un petit resum de les imatges que he anat gravant en alçada i també he aprofitat per recarregar, gràcies a les plaques solars, part de les bateries de les càmeres, de l'ordinador i d'altres dispositius. Per la tarda, he estat amb el Barraca i el Patxi, amb els quals hem fet uns riures mentre feien els seus petates per marxar demà. Per cert, m'han regalat una llonganissa i una ampolla d'oli d'oliva verge de molt bona qualitat.

M'arriben noticies d'una allau al Dhaulagiri, on està el meu amic Carlos Soria i el seu equip, però ara el meu punt de mira és única i exclusivament el Manaslu, aquesta preciosa muntanya que porta un parell de dies oferint-nos la seva millor cara. Quina quantitat de bellesa acumulada. Les temperatures estan baixant i ara, a les cinc de la tarda, ja estem tots amb les nostres jaquetes de ploma posades.

Recordeu que podeu seguir les meves passes en directe: racetracker.es/rt/2x3x8000

 

 

Edicions locals