El PSC de Parets rebutja l'atorgament de la Medalla de la Vila a Jordi Turull

La proposta feta pel CDR va comptar amb el suport de Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i PDeCAT

Política

El PSC de Parets rebutja l'atorgament de la Medalla de la Vila a Jordi Turull
El PSC de Parets rebutja l'atorgament de la Medalla de la Vila a Jordi Turull | ACN

Parets del Vallès

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets ha rebutjat la proposta perquè el polític independentista veí de Parets Jordi Turull, empresonat a Lledoners, rebi la Medalla de la Vila, màxim reconeixement ciutadà del municipi.

El 17 de Juliol el regidor del PDeCAT Raul Urtusol va proposar a la junta de portaveus la nominació, a la qual fa uns dies el CDR de Parets donava suport i iniciava una campanya perquè Turull rebés la distinció. La junta de portaveus, de la setmana passada, però, va tombar la proposta amb els 9 vots del govern socialista i el regidor de Cs en contra i els 8 a favor de Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i PDeCAT.

Les Medalles de la Vila són atorgades per l’Ajuntament, amb caràcter biennal des de l’any 2008, en reconeixement a les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment del municipi i a la seva projecció arreu, i confereix a qui les obté el tractament de paretà o paretana il·lustre.

Ara Parets ERC ha reaccionat a la decisió i considera que "la solidaritat amb el nostre veí Jordi Turull es demostra en fets i el PSC ha reculat encara més amb el nou alcalde Francesc Juzgado treient el llaç groc del balcó de l'Ajuntament i rebutjant el lliurament de la Medalla de la Vila".

Les Medalles de la Vila són atorgades en reconeixement de les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment de Parets i a la seva projecció arreum.

Edicions locals