Sergi Mingote avança el seu atac al cim del Manaslu

Avui ja ha dormit al camp 1 de la vuitena muntanya més alta del món

Esports

Mingote al glaciar que separa el camp base del camp 1
Mingote al glaciar que separa el camp base del camp 1 | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

L'alpinista paretà Sergi Mingote ha decidit, juntament amb Moeses Fiamoncini, un alpinista brasiler, i el seu xerpa, Temba, començar l'ascens final al cim del Manaslu (8.156 m), la vuitena muntanya més alta del món. D'aquesta manera, s'avança a la data prevista, que era durant la finestra de bon temps que hi haurà a partir de dijous.

"Avançar l'atac té els seus riscos perquè la muntanya encara està molt carregada de neu a causa de les nevades dels últims dies -això pot provocar allaus- però, d'aquesta manera, evitarem als grans grups que ralentitzaran molt la marxa. Ells, com ja imaginàvem, esperaran a que es facin els primers cims de l'any i s'obri una bona traça en el recorregut", ha explicat Mingote a la crònica de diumenge per al diari Som.

Aquesta nit, ells tres i l'equip d'Arnold Coster, ja l'han passat al camp 1. La idea era pujar avui fins al 3, ubicat a uns 6.800 metres d'alçada, i demà fer camí fins als 7.400 metres del 4 per, des d'allà, intentar fer el primer cim de l'any al Manaslu. "Hi ha molta neu acumulada i el repte serà dur. ¿Però algun 8000 no ho és?", ha afegit el paretà.

En el següent enllaç, podeu seguir les cròniques de l'expedició que l'alpinista publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote.

Edicions locals