Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: Sols al camp 3 (41)

Diari de l'alpinista paretà: 24 de setembre

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

Som punts insignificants davant la inmensitat del Manaslu
Som punts insignificants davant la inmensitat del Manaslu | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m), i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà al mes de juliol ja va arribar al cim tant del K2 com del Broad Peak (8.051 m), una altra de les muntanyes que formen part del World Record Guinness 3x2x8000. Les dues restants són el Manaslu (8.156 m) i el Dhaulagiri (8.167 m), les quals intentarà pujar per aquest ordre entre setembre i octubre.

CAMP 3 DEL MANASLU (6.715 m)

Recordareu que us vaig dir que intentaríem muntar una logística d'ascens que ens permetés gaudir de la muntanya sense aglomeracions i de la forma més autèntica possible. Crec que ho hem aconseguit! Avui a les 17.45 h hem sortit del camp 1 cap amunt i, en només 2 h i 50 min, ja hem arribat al camp 2. Tenint en compte el pes que estic carregant és per estar molt satisfet. Hem fos una mica d'aigua i, per sorpresa nostra, hem pogut comprovar que el grup d'Arnold Coster, que porta des de principis de setembre a la muntanya i ja estava en el camp 2, no ha pujat fins al 3. Segons Temba, sempre passa el mateix. Quan arriben les dates de fer el cim, tot el món ronseja una mica per no haver de realitzar un dur treball d'obrir traça.

Només alguna expedició comercial ha enviat al camp 3 als seus xerpes per cosir-lo d'ampolles d'oxigen. Fins i tot, fa impressió veure'n tantes d'acumulades. 

Després de beure i menjar una mica hem decidit seguir amb el pla i pujar fins al camp 3. Ha estat un dia llarg, però molt bonic. Aquesta muntanya és preciosa i, a mesura que la pugem, ho és més. La zona més perillosa és un serac molt vertical que acaba amb una travessa escombrada per una allau que va caure fa uns dies.

Amb els últims raigs de sol hem palejat mà a mà una plataforma i hem plantat la tenda. Quin fred a les mans! Feia temps que no sentia aquesta sensació de dolor als dits. Diria que...un mes?

Quins són els plans previstos? Doncs ho estem debatint ara entre els tres. El Moeses prefereix muntar el camp 4. És el seu primer 8000 i vol assegurar al màxim. Él que és segur és que, amb més o menys companyia, demà tocarà obrir traça.

Recordeu que podeu seguir les meves passes en directe: racetracker.es/rt/2x3x8000

 

Edicions locals