Un grup immobiliari britànic compra el centre logístic de Mango per 150 milions

Aquesta és la segona venda d'instal·lacions de Mango des que l'empresa registra pèrdues

Economia

Les naus de Mango a Lliçà d'Amunt
Les naus de Mango a Lliçà d'Amunt

El grup britànic Tritax Big Box, que cotitza a la Borsa de Londres, ha formalitzat la compra de la plataforma logística de Mango a Lliçà d'Amunt al grup VPG per 150 milions d'euros, gairebé dos anys després que fos aquest grup belga qui es fes amb la tèxtil vallesana.

El comprador del complex, inaugurat a mitjans de 2016, és un inversor immobiliari especialitzat en el mercat logístic i que té llogades diverses plataformes a companyies com Amazon, Unilever o L'Oréal entre d'altres.

La seva cartera d'actius estava valorada en gairebé 3.000 milions d'euros a finals de l'any passat, i aquesta és la seva primera incursió al mercat espanyol.

Per la seva banda, el complex logístic de Mango a Lliçà d'Amunt compta amb una superfície de 250.000 metres quadrats i uns terrenys adjacents on es poden edificar 100.000 metres quadrats de superfície addicionals.

El contracte de lloguer del centre logístic té ara una durada de 30 anys, tot i que Mango per cancel·lar-lo els anys 2036, 2039 i 2042. Segons Tritax Big Box, la renda anual que paga Mango li permetrà obtenir una rendibilitat anual del 5%.

Afrontar les pèrdues

Després d'uns anys de creixement que van permetre la construcció a Lliçà d'Amunt del nou centre logístic –i el trasllat de les plantes de Parets–, l'any passat, Mango va registrar pèrdues per valor de 33 milions d'euros, un 46% menys que el 2016, quan l'empresa va perdre fins a 61 milions.

Per afrontar aquestes pèrdues, a finals de l'any passat Mango ja va vendre la seu central de la cadena, situada a Palau-solità i Plegamans, al grup britànic Invesco per 100 milions d'euros, una venda a la qual s'afegeix ara el centre logístic de Lliçà d'Amunt.

 

Edicions locals