La masia de Can Volart de Parets evita l'enderrocament

Infraestructures de la Generalitat proposa estretar lleugerament el tram paretà de la futura amplició de la C-17 per evitar l'enderrocament de l'edifici històric

Societat

La masia de Can Volart de Parets es mantindrà en peu
La masia de Can Volart de Parets es mantindrà en peu

Parets del Vallès

La masia de Can Volart seguirà existint com a emblema paretà al peu de la C-17. Així ho ha confirmat l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, que aquest dimecres mantenia una reunió amb Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, qui li presentava la proposta perquè el projecte d'ampliació de la C-17 no obligui a enderrocar l'edifici.

En concret, segons avança Juzgado, la solució passarà per estretar lleugerament l'ampliació al tram paretà de la carretera que passarà a tenir sis carrils pels quatre actuals sense necessitat de fer cap canvi de traçat.

Juzgado amb Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat

L’edifici, una casa senyorial que data del 1874 i catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local, estava afectat pel projecte d’ampliació de la C-17 que va presentar al juliol de l'any passat l'aleshores conseller Josep Rull. El risc de pèrdua d'aquest emblema local va mobilitzar ciutadania i partits polítics locals que, fins i tot, van consensuar una moció per reclamar que l'edifici no fos enderrocat. "Portem més d'un any de reunions i sempre els hem demanat que trobessin la solució, una demanda reforçada amb la resta de forces polítiques del consistori", afirma Juzgado, qui agraeix a la Generalitat "la bona predisposició i sensibilitat a l'hora de trobar la solució", indica.

A falta de la passera

Un altre dels punts del projecte d'ampliació de la carretera que afecta Parets i que encara està per acabar de tancar és el de la passera que ha d'unir el nucli urbà amb el polígon de Can Volart per sobre de la C-17. Segons Juzgado, la Generalitat s'ha compromès a presentar en els propers dies la proposta de passera que, en principi, sortirà amb un camí des de la part dreta de la rotonda del final de Francesc Macià, anirà agafant alçada per construir la passera que acabarà propera a la masia de Can Volart. "No volem que siguin quatre baranes, els hem demanat que sigui una passera prou digna i hi estan treballant", diu Juzgado. El projecte executiu de l'ampliació de la C-17 també preveu les pantalles acústiques, per minimitzar l'impacte acústic, reclamades per l'Ajuntament a la banda més propera als habitatges.
   

Segons els responsables d'Infraestructures han explicat a l'alcalde paretà, la Generalitat ja compta amb els recursos per poder tirar endavant la millora de la C-17. "Diuen que tenen els diners i un parell de mesos voldrien licitar les obres", avança Juzgado.

El projecte d'ampliació de la C-17 entre Parets i Granollers pretén millorar la capacitat i l’accessibilitat de la carretera, i suposarà una inversió aproximada d'uns 35 milions d’euros.

Edicions locals