'La nena dels pardals' estrena el cicle d'espectacles a Parets

La representació serà diumenge a les 19.30 h al teatre Can Rajoler

Cultura

La representació recorda l'extermini dels pardals a la Xina
La representació recorda l'extermini dels pardals a la Xina | Teatre al detall

El cicle de teatre Espectacles de Parets s'estrena aquest diumenge (19.30 h) al teatre Can Rajoler amb la representació de l'obra La nena dels pardals.

Dirigida per Joan M. Seguras i interpretada per Xavi Idáñez i Txell Botey, els assistents podran gaudir d'una emocionant història que tracta sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. El text és una adaptació de Jordi Palet inspirada en el conte homònim de Sara Pennypaker.

Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor.

Tot plegat sorgeix d'uns fets històrics. El 1958, Mao Zedong va declarar la guerra als pardals i va provocar que aquests ocells pràcticament s’extingissin de la Xina. Les conseqüències van ser devastadores: no hi havia ocells que es mengessin els insectes i les plagues van arrasar les collites. Això va provocar la mort per fam d’entre 30 i 40 milions de xinesos.

Representació exitosa

L'obra, de la companyia catalana Teatre al detall, i amb música de La Tresca i la Verdesca, ha estat guardonada en dues ocasions. Per una banda, va ser guanyadora del Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar; i per l'altra, va ser guanyadora del Premi Enderrock de la Crítica 2018 al millor disc per a públic infantil i familiar.

Edicions locals