Cròniques del World Record Guinness 3x2x8000 de Sergi Mingote: En unes hores decidiré si pujo al Dhaulagiri (45)

Diari de l'alpinista paretà: 2 d'octubre

Rècord Guinness 3x2x8.000 per Sergi Mingote

La caricatura que li han regalat el Josep Roca i el seu equip
La caricatura que li han regalat el Josep Roca i el seu equip | SM

Parets del Vallès

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte d'aconseguir batre el rècord del 2004 de l'italià Silvio Mondinelli, qui va aconseguir pujar els tres cims més alts del món -Everest (8.844 m), K2 (8.611 m), i Kanchenjunga (8.586 m)- en 3 anys i 64 dies. L'alpinista paretà al mes de juliol ja va arribar al cim del K2 i del Broad Peak (8.051 m), una altra de les muntanyes que formen part del World Record Guinness 3x2x8000. A finals de setembre ha fet el Manaslu (8.156 m), la vuitena muntanya més alta del món, i ara afrontarà el Dhaulagiri (8.167 m), la setena.

KATMANDÚ (1.400 m)

Ja fa tres dies que vaig arribar a Katmandú des de Samagaon. El vol en helicòpter, amb el meu amic, l'alpinista xinès Mr. Lee, va ser molt ràpid. La seva idea era similar a la meva: anar cap al Dhaulagiri el més aviat possible. Per això vam decidir compartir helicòpter. No us enganyaré, les notícies que ens arriben des del Dhaulagiri no són gens bones. A la gran quantitat de neu en alçada que no ha permés ni a l'equip de Gary Kobler ni al de Seven Summits -amb el Carlos Soria al capdavant- arribar al camp 3, hi hem d'afegir els forts vents de 70 km/h.

Sembla ser que els vents es mantindran per sobre dels 50 km/h fins al 8 d'octubre, el què ha provocat que tant l'equip del Kobler com el del Carlos Soria hagin decidit abandonar. En aquests moments, només queden dues persones al camp base. Són els alpinistes-esquiadors Herbert Hellmuth, alemany, i Sergey Baranov, rus, els quals la primavera passada ja van fer cim al Kanchenjunga i van esquiar part de la ruta. Ara volen ser els primers en baixar esquiant el Dhaulagiri. També està apunt d'arribar al camp base un xilè, amb els tres seus xerpes, que ve del Cho Oyu (8.201 m).

Mentrestant, jo aquí a Katmandú m'estic mossegant les ungles! Com bé sabeu, vaig sol. I això també té un avantatge: podré prendre la decisió de si pujar o no amb total llibertat. L'alta muntanya sempre suposa assumir riscos i un ha de ser conscient de fins on els vol assumir. Jo estic meditant sobre el tema i en poques hores prendré una decisió.

Però no hem de perdre l'actitud positiva perquè sempre és millor pensar que la situació pot anar a millor. Aquesta és l'actitud que m'ha transmés el Josep Roca. Qui no el coneixi, que sàpiga que és un crack! Un home lluitador, amb caràcter, molt actiu i, com diu ell, amb la putada d'haver tingut un accident de trànsit que el va deixar en una cadira de rodes. Però, lluny de rendir-se, ell ha impulsat Adimo i Impactum, dos associacions que ajuden a generar consciència al volant. El seu equip i ell han volgut agraïr-me amb un regal -que podeu veure a la imatge- la meva implicació en la inclusió de persones amb discapacitat. Una fantàstica caricatura.

Recordeu que podeu seguir les meves passes en directe: racetracker.es/rt/2x3x8000

 

Edicions locals