El PSC registra una moció sobre els fets ocorreguts durant la conmemoració de l'1-O

El document s’ha presentat per "condemnar tot tipus de violència" i insta a "posar fi l’onada de crispació que estem vivint"

Política

Tall del CIM Vallès a l'alçada de Parets ahir dilluns, 1 d'octubre.
Tall del CIM Vallès a l'alçada de Parets ahir dilluns, 1 d'octubre.

La secció local del PSC ha presentat una moció per condemnar “tot tipus de violència”. Un text que ha estat presentat després de les situacions viscudes ahir dilluns arrel del primer aniversari de l’1-O.

Al document presentat s’hi diu que, des del partit de govern de Parets i "com a institució que respecta i vetlla per totes les paretanes i els paretans, més enllà de les seves opinions i ideologies, demanem un exercici de responsabilitat a totes les forces polítiques del nostre Ajuntament. Condemnem rotundament qualsevol tipus de violència, vingui d’on vingui, i independentment del motiu que l’hagi propiciada. Reclamem que totes les forces polítiques d’aquest consistori donem exemple i siguem els primers a no atiar ni crispar més l’ambient amb un tema que no ens toca a nosaltres, perquè no en tenim les competències, donar la solució, més enllà de les opinions, legítimes i respectables, que totes i tots tenim a títol personal i com a partits. Si som capaços de consensuar la nostra condemna unànime a qualsevol tipus de violència donarem exemple per intentar començar a posar fi l’onada de crispació que estem vivint, especialment, des de fa un any".

Una iniciativa que demana als Governs Estatal i de la Generalitat “seguir l'exemple i buscar d’una vegada una solució dialogada, sense guanyadors ni perdedors, al conflicte català”.

El portaveu del PSC, Antoni Fernández, afirma que "en aquest tema no tinc cap dubte que tots anirem de la mà i per això volem condemnar de forma unànime la violència de tot tipus".

Per la seva banda, l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, assegura que "ho fem a Parets, perquè des de sempre i especialment en els últims temps, el nostre poble i les nostres veïnes i veïns han demostrat que el nostre municipi és un exemple de ciutat per viure i conviure. Ara exigim un exercici de responsabilitat de tota la classe política perquè donem exemple a la societat i condemnem qualsevol tipus de violència independentment del seu origen".

Edicions locals