Ara Parets ERC proposa al PSC una rebaixa del 2% de l’IBI

La mesura, d'aprovar-se, entraria en vigor per les ordenances fiscals de 2019

Política

La proposta va ser exposada als precs i preguntes del darrer ple municipal.
La proposta va ser exposada als precs i preguntes del darrer ple municipal.

L’agrupació local d’ERC s’ha reunit en els darrers dies amb el Govern Socialista per fer-li arribar tot un seguit de propostes en la negociació de les ordenances fiscals del 2019 amb l'Impost de Béns Immobles (IBI) com un dels principal eixos de les converses.

Tal com ja es va fer l’any passat, ERC demana una rebaixa del 2% de l’IBI (l'antiga 'contribució'). “tenint en compte que l’any passat es van ingressar per aquest concepte 7,7 milions d’euros i si s’aplica una política de contenció de les despeses supèrflues és més que viable una rebaixa de l’IBI”, afirmen des de a formació republicana.

En aquest sentit també s’ha proposat aplicar un recàrrec del 50% en l’IBI per als propietaris de pisos buits per tal de facilitar que es posin en lloguer o bé que es cedeixin a l’Oficina Local d’Habitatge per tal que gestioni l’arrendament.

Alhora es proposa la bonificació en aquest mateix impost per als propietaris de pisos buits que els posin en lloguer “a preus per sota del mercat”.

La reducció de l’IBI del 2% representaria que l’Ajuntament de Parets deixés d’ingressar 154.000 euros a l’any, segons càlculs fets per Ara Parets.

Edicions locals