L'Ajuntament de Parets sancionarà Danone si no resol els problemes de males olors

El consistori insta l'empresa a actuar després de constatar que el problema de pudors persisteix

Societat

L'empresa va instal·lar un dipòsit al març per minimitzar l'impacte de les males olors
L'empresa va instal·lar un dipòsit al març per minimitzar l'impacte de les males olors

L’Ajuntament de Parets ha advertit l’empresa de derivats làctics Danone que li imposarà mesures coercitives si no resol de manera definitiva el problema de pudors que es desprenen de la planta paretana i que sovint comporten molèsties a l’entorn de l’Eixample de Parets, especialment a la zona de Can Berenguer.

L’advertiment s’ha fet després de constatar que l'empresa no ha resolt la problemàtica de la intensa pudor, malgrat que fa uns mesos va instal·lar uns sistemes en els seus processos productius per minimitzar l’impacte de les males olors derivades de la seva activitat industrial.

Concretament, la primavera passada, Danone instal·lava un dipòsit tancat per col·locar-hi els llots resultants del seu procés productiu i reduir així la intensa pudor que de vegades es desprenia de la planta, especialment a l’estiu, i que arribava fins al nucli urbà de Parets.

La instal·lació del dipòsit arribava després de diversos episodis de pudors registrats i de nombroses queixes veïnals per aquest problema, així com dels requeriments que l’Ajuntament de Parets ja havia fet arribar a l’empresa uns mesos abans pel mateix motiu.

Amb tot, malgrat la instal·lació del dipòsit, el problema no ha desaparegut i s’ha reproduït els últims mesos, motiu pel qual "actualment està en curs un nou requeriment per resoldre definitivament la situació, de conformitat amb el que disposen les diverses lleis vigents en matèria de protecció de l'ambient atmosfèric", asseguren fonts municipals.

L’advertiment de l’Ajuntament a Danone s’ha conegut arran de diverses qüestions formulades al govern pel grup municipal d’Ara Parets ERC. Des del consistori expliquen que darrerament s’ha fet un seguiment de l'empresa i que s’han emès els informes tècnics corresponents, que constaten un problema en el procés de retirada de fangs de la depuradora.

En aquest sentit, des d’Ara Parets ERC valoren positivament les accions dutes a terme fins ara, però insten l'Ajuntament a resoldre definitivament el problema i a informar els veïns de com evoluciona el cas.

 

Edicions locals