La defensa de Turull demana suspendre la instrucció i sol·licita més diligències

Així ho han demanat també Cuixart, Sànchez i Rull al Tribunal Suprem

Política

Imatge de Turull en primer terme durant l'assemblea del PDeCAT, el passat 21 de juliol.
Imatge de Turull en primer terme durant l'assemblea del PDeCAT, el passat 21 de juliol.

Parets del VallèsACN

La defensa del paretà Jordi Turull, així com la de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Josep Rull, ha demanat a la Sala Penal del Tribunal Suprem que revoqui la instrucció de la causa especial contra el procés i han sol·licitat noves diligències. Els advocats consideren que no es pot donar per tancada la instrucció feta pel magistrat Pablo Llarena, i afirmen que el trasllat d'actuacions ha estat "incomplert”.

Les defenses de quatre dels processats han presentat un escrit al Suprem posant de relleu els problemes que tenen per accedir a tota la informació de la instrucció de la causa. El passat 9 de juliol, el jutge instructor, Pablo Llarena, ja va dictar la interlocutòria de conclusió del sumari i a partir de llavors la llei estableix que les parts han de poder accedir a tota la documentació per preparar tant els escrits de defensa com el judici i poden també presentar al·legacions.

Tots ells es queixen que no tenen accés a tota la documentació, que està incompleta i que el jutge ha conclòs la instrucció sense respondre algunes de les diligències sol·licitades. Per tot plegat, demanen a la Sala Penal que suspengui la instrucció.

Les defenses presenten l'escrit el dia que venç el termini de dos dies donat per la Sala Penal per presentar noves al·legacions. Ara, un cop acabi aquest termini i es resolguin els escrits, els magistrats podran dictar interlocutòria de conclusió i es donarà trasllat a les acusacions perquè facin els escrits. Això posarà el punt i final a la fase intermitja i deixarà la causa a les portes del judici.
 

 

Edicions locals