La plaça de la Salut mantindrà arbres que s’havien de tallar

La mesura s’ha pres després de que el govern del PSC hagi acceptat parcialment les al·legacions presentades per ERC i NOPP

Societat

Un dels arbres que es mantindran amb el mur i el portal d'entrada, que sí seran eliminats, al fons.
Un dels arbres que es mantindran amb el mur i el portal d'entrada, que sí seran eliminats, al fons.

La plaça de la Font de la Salut, que es troba en procés de remodelació, mantindrà arbres dels que s’havien de tallar. En concret, seguiran dempeus vint dels arbres ja existents, mentre que se’n retiraran sis i se’n plantaran onze de nous.

La mesura s’ha adoptat durant la darrera Junta de Govern celebrada el passat 4 d’octubre arrel de les al·legacions presentades pels grups municipals d’Ara Parets-ERC i NOPP, que van ser acceptades parcialment pel govern del PSC. Tots dos grups van demanar que es salvaguardessin 21 dels arbres que són dins el recinte de la plaça, entre ells un cedre i diverses alzines que formaven part de l’antic bosc de la Torre Malla i que anaven a ser tallades.

Pel que fa a l’arbrat situat fora a l’exterior de la plaça, dependrà de les directrius normatives en matèria d’accessibilitat, mentre que sí s’eliminarà el mur baix que rodeja l’espai i la seva portalada d’entrada, a l’igual que els banc de pedra, que seran substituïts per altres amb materials més actuals.

D’aquesta manera va quedar aprovat de forma definitiva el projecte executiu de les obres de reforma de la plaça, que tenen un pressupost de 400.000 euros, tal i com es va aprovar de manera inicial a la Junta de Govern del 14 de juny (poden llegir el text sencer al document adjunt).

Edicions locals