‘L’objectiu és ser campió del Món absolut’

Pau Garcia, de Parets, or en el mundial júnior de patinatge artístic sobre rodes

Esports

Pau Garcia al primer esglaó del podi del mundial celebrat a La Vendée (França).
Pau Garcia al primer esglaó del podi del mundial celebrat a La Vendée (França).

Parets del VallèsJaume Ribell

El paretà Pau Garcia acaba de convertir-se en campió del Món de la categoria júnior de patinatge artístic sobre rodes a La Vendée (França). Tot i aconseguir-ho com a patinador del Reus, s’ha format des dels seus inicis al Club Patí Parets.

Ell tenia només 7 anys quant anava a veure els partits de bàsquet de la seva germana. “I al pavelló del costat, quant passava, veia els entrenaments de patinatge”, recorda. Allà va començar la seva afició i la seva posterior progressió. Primer cal estar entre els primers regionals; després estar entre els millors catalans per competir al campionat d’Espanya. “I un cop allà, sí que ja només són tres els escollits per anar a campionats europeus o mundials”.

I va aconseguir-ho: el passat mes d’agost ja guanyava l’or al campionat d’Europa celebrat a les illes Açores (Portugal). I ara, 10 anys després de començar a patinar, arriba aquest or mundial júnior.

I això que, amb 17 anys, no tenia l’edat habitual per competir: “Però la federació va decidir avançar-me de categoria”. Per això l’any que ve, ja amb 18, tornarà a competir com a júnior per revalidar els títols de la categoria. Tot i que no amaga que el seu objectiu final és aconseguir ser campió del Món absolut, en categoria sènior: “No hi ha una sub-21 o així, de júnior ja passes directament a sènior”. Tot i que té clar que aquest objectiu necessita encara molt treball, i que a curt termini es tracta “d’anar aprenent i millorant... i que els més bons i veterans es vagin retirant!”, bromeja.

Pau Garcia durant un campionat d'Espanya aleví celebrat a Galícia.

Més visibilitat

Queda lluny assemblar-se al multicampió espanyol Javier Fernández: “Ell fa patinatge sobre gel, jo sobre rodes. I encara falta per que el patinatge sobre rodes sigui més conegut”. Tot i que considera que “més que un esport minoritari, és un esport minoritzat. Per que en quant a llicències son milers, estem al top 5. Es practica molt més del que es veu”, afirma.

De moment, ell compagina la seva fulgurant carrera com a patinador amb els seus estudis de cicle de grau mitjà de Farmàcia: “No puc fer totes les assignatures que toquen per curs. Vaig més lent, però si no és impossible”, ja que fa dos entrenament de pista i un altre de gimnàs a diari. I tot i que el fet de formar part del Club Patí Reus l’hagi fet anar a viure des de fa un any a la ciutat tarragonina, segueix molt lligat al club on es va formar: el Parets.

Tant de bo, en un futur no gaire llunyà, Pau García sigui qui faci que el patinatge artístic sobre rodes sigui un esport molt més visible.

Edicions locals