600 euros pel millor poema (i pel millor rapsode)

Niu d’Art Poètic de Parets celebra la seva diada anual que reparteix més de 2.500 euros en premis

Cultura

600 euros pel millor poema (i pel millor rapsode)
600 euros pel millor poema (i pel millor rapsode)

L’agrupació Niu d’Art Poètic de Parets celebra aquest dissabte dia 20 la seva diada anual. I ho fa amb un festival que reparteix més de 2.500 euros en premis: 600 pels guanyadors al millor poema inèdit i al millor rapsode, 300 pels segons classificats i 200 pels tercers. A més d’un premi únic de 350 euros a la millor poesia visual.

Pel que fa a la categoria de poemes inèdits, els finalistes són Daniel Justribó de Barcelona amb ‘La ment captiva’; M. Dolors Pérez de Banyoles per ‘Com una imatge a la retina’; Agustí Olivares de Barcelona per ‘Talleu per la línia de punts’; Nati Soler de Llorenç del Penedès per ‘Bon inici’ i Ignasi Roig de Barcelona per ‘L’estança’.

El Premi Josep Fité al millor rapsode es decidirà entre Jesús Soler de Manlleu, M. Presentación Samaniego de Barcelona, Jenni Rodà d’Olot, Jaume Piquet de Manresa, Baltasar Fonts de Moià, Josep Criballés d’Orís, Glòria Bassols de Vilajuïga i Enric Badal d’El Masnou. Tots ells recitaran una primera poesia d’autor de lliure elecció, i una segona d’Àlex Susanna, el poeta homenatjat d’enguany.

El premi únic de poesia visual té dos candidats: ‘155’ de Maria Pujol (Parets) i ‘Lànima sosté el cos’ de Dolors Vinyoles (Esplugues de Llobregat) i Enric Badal (El Masnou). I per primer cop, es projectaran dos curtmetratges finalistes al Festival de Sitges 2017 i que compten amb participació paretana: ‘Ivy’ de Rubén Abarca i ‘Alone naturally’ d’Elena Miravitlles.

Serà a les 18:00 h al teatre de Can Rajoler i l’entrada és gratuïta.

Edicions locals