La Generalitat visitarà els terrenys per ubicar el nou institut de La Sínia

Tècnics del Departament d’Ensenyament seran el proper dimarts a la zona de l’espai central per aprovar la cessió que proposa l’Ajuntament

Societat

Mòduls prefabricats on s'ubica des de fa 7 anys l'institut La Sínia.
Mòduls prefabricats on s'ubica des de fa 7 anys l'institut La Sínia.

Tècnics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat seran aquest proper dimarts 23 a Parets per visitar sobre el terreny els terrenys que proposa l’Ajuntament per ubicar el nou institut de La Sínia.

Els terrenys es situen a la zona de l’espai central, entre l’antiga Bendix i el futur centre universitari. I si reben el vist i plau dels tècnics, s’obrirà el procés per que la Generalitat tramiti la petició formal de la cessió. Mentre duri el procés i la seva posterior realització, sobre la que no hi ha cap calendari previst, els alumnes i professors de La Sínia seguiran als mòduls prefabricats on són des de fa set anys.

Es tracta d’un total de 240 estudiants, l’equivalent a dos grups de 60 per cadascun dels quatre cursos d’ESO. Tot i que com explica Josep Camps, director del centre, “estan dividits en tres grups de 20 cadascun enlloc dels 30 establerts: és una organització interna per la que fem més hores, però així podem donar millor resposta als alumnes”.

Dintre d’aquesta gestió pròpia també hi entra el fet d’adequar el millor possible els popularment coneguts com ‘barracons’ actuals, situats al costat del camp de futbol Josep Seguer: “No deixen de ser mòduls, no és la situació ideal, però els hem anat arreglant i la veritat és que hi estem prou bé. Però clar, mai es poden fer inversions grans a llarg termini per que no deixa de ser una ubicació provisional”, explica.

Falta d’informació

Precisament pel fet de saber que, tard o d’hora, La Sínia comptarà amb un edifici d’obra propi, fa que Camps reclami “que Ajuntament i Generalitat acordin el més ràpid possible a quin lloc es situarà”. Per que segons el propi director, “molts pares i mares pregunten, però no els sabem donar resposta sobre la ubicació concreta”.

De fet aquest passat dimecres, el delegat del Govern de la Generalitat Juli Fernández va visitar Parets i va ser a les actuals instal·lacions de La Sínia per, posteriorment, anar junt amb representants del Govern municipal als terrenys que els arquitectes tècnics visitaran el proper dimarts.

“Jo no vaig poder anar amb ells”, lamenta Camps, “per tant, tampoc tinc la informació exacte sobre quin serà l’espai concret que s’acabi cedint a la Generalitat, quant durant el darrer any, a cada Consell Escolar, l’únic que s’ha demanat és que no ens faltés en cap cas la informació”. Més encara quant “grups de l’oposició proposen altres terrenys propers a la zona de Can Fradera”, fet que afirma que mantindria “un cert equilibri territorial, ja que l’actual institut de la Torre Malla es troba a l’Eixample i nosaltres al costat del camp de futbol”. Sigui com sigui, celebra que es realitzi aquesta visita tècnica i per això demana que “quant abans millor, s’arribi a un acord i no s’endarrereixin”.

Edicions locals