Daniel Justribó s’emporta el Festival de Poesia de Parets

Baltasar Fonts va guanyar el premi al millor rapsode i Dolors Vinyoles i Enric Badal el de poesia visual

Cultura

Foto de grup dels premiats.
Foto de grup dels premiats.

El barceloní Daniel Justribó s’ha endut el principal premi del 31è Festival de Poesia de Parets: el de millor poema inèdit, amb l’obra ‘La ment captiva’. Pel que fa al millor rapsode, el guanyador va ser Baltasar Fonts, de Moià, pel recitat de ‘Diguem que me n’anava’ de Miquel Martí i Pol. Tots dos van rebre un xec de 600 euros. En poesia visual, el guardó (de 350 €) va ser per ‘L’ànima sosté el cos’ de Dolors Vinyoles i Enric Badal.

Prop d’un centenar de persones van assistir a l’acte, que va tenir llos aquest passat dissabte al teatre de Can Rajoler. Un acte que va comptar per primer cop amb el passi de dos curtmetratges ‘Alone, naturally’ d’Elena Miravitlles) amb la banda sonora composada pel paretà Javier Martínez, i ‘Ivy’ de Ruben Abarca, íntegrament rodada a Parets. El festival també va homenatjar amb un present a Joan Sala Vila pels seus anys de dedicació al festival al capdavant de Niu d’Art, organitzador de l’acte.

Pel que fa a la resta de premiats, M. Dolors Pérez, de Banyoles, va quedar segona en poesia inèdita, i Nati Soler de Llorenç del Penedès tercera. Mentre que en el premi Josep Fité a la rapsòdia, segona va ser Presentación Samaniego, de Barcelona, i tercer Jesús Soler, de Manlleu, amb premis de 300 euros pels segons i 200 pels tercers.

Va tancar l’acte l’homenatjat d’enguany, Àlex Susanna, que va dedicar algunes paraules als presents i va recitar alguns dels seus poemes.

Edicions locals